Skip to content
Menu
Menu

Na zelenú fazuľku na kyslo zabudnete. Zalejeme a podávame na večeru, rodina vylíže každý tanier

Prečítať článok

8.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Brent Hofacker).

Zelené fazuľky na kyslo sú takou známou klasikou, že sa podávajú skoro v každej domácnosti. Málokto však vie, že to nie je jediná možnosť. Fazuľky možno podávať na mnoho rôznych spôsobov a nasledujúci recept je toho veľmi dobrým príkladom. Omáčka v kombinácii s touto zeleninou chutí šialene.

Zelené fazuľky možno podávať na mnoho rôznych spôsobov a nasledujúci recept je toho veľmi dobrým príkladom
Foto: shutterstock/Brent Hofacker

Ak hľadáte spôsob, ako spestriť svoj jedálny lístok, a už vás omrzeli tradičné zelené fazuľky na kyslo, máme pre vás návrh, ktorý určite oživí váš stôl. Toto jedlo je skutočným závanom čerstvého vzduchu – spája jednoduchú prípravu s neobvyklou zmesou chutí. Garantujeme vám, že toto jedlo zmení váš pohľad na zelenú fazuľku a stane sa novým obľúbeným jedlom vo vašej domácnosti.

Už vás nebudeme držať v napätí. Predstavujeme pečené zelené fazuľky v mexickej omáčke! Toto jedlo je explóziou chutí, ktorú si zamilujete. Šťavnatá zelená fazuľka ponorená do štipľavej, aromatickej omáčky s paradajkami, cibuľou, cesnakom a zmesou korenín vytvára kompozíciu, ktorá prekvapí a poteší. Tento recept je nielen spôsobom prípravy zeleniny, ktorý oživí každé jedlo a vďaka ktorému si túto zeleninu znova zamilujete.

Recept na pečené zelené fazuľky s mexickou omáčkou

Ingrediencie:

500 g zelenej fazuľky,

červená paprika

cibuľa,

2 strúčiky cesnaku,

konzerva kukurice,

konzerva červenej fazule,

plechovku nakrájaných paradajok,

lyžica olivového oleja,

čajová lyžička čili,

čajová lyžička rasce,

čajová lyžička sladkej papriky,

soľ a korenie podľa chuti,

čerstvý koriander na ozdobu.

Šťavnatá zelená fazuľka ponorená do štipľavej, aromatickej omáčky s paradajkami, cibuľou, cesnakom a zmesou korenín vytvára kompozíciu, ktorá prekvapí a poteší
Foto: shutterstock/Prasert.Tanti

Spôsob prípravy:

Zelenú fazuľku umyte, odrežte jej konce a varte v osolenej vode asi 10 minút do mäkka. Scedíme a odložíme bokom.

Červenú papriku a cibuľu nakrájajte nadrobno. Cesnak nakrájajte nadrobno.

Vo veľkej panvici rozohrejte olivový olej. Pridajte cibuľu a cesnak a smažte, kým nezmäknú a ľahko nezhnednú. Pridajte papriku a smažte ďalších 5 minút.

Pridáme kukuricu, červenú fazuľu, nakrájané paradajky a korenie: čili, rascu, sladkú papriku, soľ a korenie. Varte na miernom ohni približne 10 minút, kým omáčka nezhustne a chute sa nespoja.

Do pripravených produktov pridajte uvarenú zelenú fazuľu a jemne premiešajte, aby sa fazuľa rovnomerne pokryla omáčkou. Pokrm preložte na taniere, posypte čerstvým koriandrom a podávajte horúce.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Karfiol v tejto verzii chutí takmer ako mäso. Urobte si ho namiesto bravčových rezňov, rodina si ho zamiluje

Môj otec vždy robil na zimu tieto zaváraniny. Aj ja som s tým začala a neľutujem. Nakladané kuriatka chutia ako zlato

The post Na zelenú fazuľku na kyslo zabudnete. Zalejeme a podávame na večeru, rodina vylíže každý tanier appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj