8.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Brent Hofacker).
Zelené fazuľky na kyslo sú takou známou klasikou, že sa podávajú skoro v každej domácnosti. Málokto však vie, že to nie je jediná možnosť. Fazuľky možno podávať na mnoho rôznych spôsobov a nasledujúci recept je toho veľmi dobrým príkladom. Omáčka v kombinácii s touto zeleninou chutí šialene.
Zelené fazuľky možno podávať na mnoho rôznych spôsobov a nasledujúci recept je toho veľmi dobrým príkladom
Foto: shutterstock/Brent Hofacker
Ak hľadáte spôsob, ako spestriť svoj jedálny lístok, a už vás omrzeli tradičné zelené fazuľky na kyslo, máme pre vás návrh, ktorý určite oživí váš stôl. Toto jedlo je skutočným závanom čerstvého vzduchu – spája jednoduchú prípravu s neobvyklou zmesou chutí. Garantujeme vám, že toto jedlo zmení váš pohľad na zelenú fazuľku a stane sa novým obľúbeným jedlom vo vašej domácnosti.
Už vás nebudeme držať v napätí. Predstavujeme pečené zelené fazuľky v mexickej omáčke! Toto jedlo je explóziou chutí, ktorú si zamilujete. Šťavnatá zelená fazuľka ponorená do štipľavej, aromatickej omáčky s paradajkami, cibuľou, cesnakom a zmesou korenín vytvára kompozíciu, ktorá prekvapí a poteší. Tento recept je nielen spôsobom prípravy zeleniny, ktorý oživí každé jedlo a vďaka ktorému si túto zeleninu znova zamilujete.
Recept na pečené zelené fazuľky s mexickou omáčkou
Ingrediencie:
500 g zelenej fazuľky,
červená paprika
cibuľa,
2 strúčiky cesnaku,
konzerva kukurice,
konzerva červenej fazule,
plechovku nakrájaných paradajok,
lyžica olivového oleja,
čajová lyžička čili,
čajová lyžička rasce,
čajová lyžička sladkej papriky,
soľ a korenie podľa chuti,
čerstvý koriander na ozdobu.
Šťavnatá zelená fazuľka ponorená do štipľavej, aromatickej omáčky s paradajkami, cibuľou, cesnakom a zmesou korenín vytvára kompozíciu, ktorá prekvapí a poteší
Foto: shutterstock/Prasert.Tanti
Spôsob prípravy:
Zelenú fazuľku umyte, odrežte jej konce a varte v osolenej vode asi 10 minút do mäkka. Scedíme a odložíme bokom.
Červenú papriku a cibuľu nakrájajte nadrobno. Cesnak nakrájajte nadrobno.
Vo veľkej panvici rozohrejte olivový olej. Pridajte cibuľu a cesnak a smažte, kým nezmäknú a ľahko nezhnednú. Pridajte papriku a smažte ďalších 5 minút.
Pridáme kukuricu, červenú fazuľu, nakrájané paradajky a korenie: čili, rascu, sladkú papriku, soľ a korenie. Varte na miernom ohni približne 10 minút, kým omáčka nezhustne a chute sa nespoja.
Do pripravených produktov pridajte uvarenú zelenú fazuľu a jemne premiešajte, aby sa fazuľa rovnomerne pokryla omáčkou. Pokrm preložte na taniere, posypte čerstvým koriandrom a podávajte horúce.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
The post Na zelenú fazuľku na kyslo zabudnete. Zalejeme a podávame na večeru, rodina vylíže každý tanier appeared first on Vášeň v tebe.