Skip to content
Menu
Menu

Najjednoduchší recept na obed – polievka, ktorú nie je možné nemilovať. S týmto receptom to vyjde najlepšie

Prečítať článok

16.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Liliya Kandrashevich).

Slováci milujú polievky a existujú recepty, ktoré si nemožno neobľúbiť. Paradajková polievka je na prvom mieste v zozname, ale existuje aj ďalšia polievka, ktorú si nie je možné nemilovať. Je jednoduchá, rýchla a naozaj chutná a podávaná s krutónmi alebo slaninovými čipsami je kulinárskym zjavením. Je ideálna na každodenné obedy aj ako honosné jedlo pri významnejších oslavách.

Karfiolová polievka je ideálna na každodenné obedy aj ako honosné jedlo pri významnejších oslavách.
Foto: shutterstock/Liliya Kandrashevich

Karfiolová polievka je určite vhodná na obed. Je jednoduchá, rýchla (ak máte po ruke vývar alebo bujón) a predovšetkým chutná. Môže sa zdať, že je to taký obyčajný obed – nič nemôže byť ďalej od pravdy. S týmto receptom vám karfiolová polievka vyjde majstrovsky a na tanieri bude vyzerať lákavo a elegantne. Za pár okamihov pripravíte obed, ktorý bude chutiť a vyzerať ako zo špičkovej reštaurácie.

Karfiolová polievka – rýchly obed na každú príležitosť

Ingrediencie:

cca. 2 l vývaru alebo ľahkého bujónu,

1 karfiol,

4-5 zemiakov,

2 malé mrkvy,

2 žĺtky (nepovinné, ja ich mám veľmi rada),

2-3 strúčiky cesnaku,

nasekaný kôpor,

cca. 70 g taveného syra (nepovinné),

18% kyslá smotana

soľ, korenie, štipka kari,

maslo.

Polievku môžete podávať s obľúbenými semienkami – obzvlášť dobre chutia slnečnicové semienka opražené na suchej panvici.
Foto: shutterstock/Eva Gruendemann

Karfiolová polievka – ako na to

Pripravte si hrniec a zohrejte v ňom poriadnu lyžicu masla. Pridajte na kocky nakrájané zemiaky a nastrúhanú mrkvu a chvíľu orestujte.

Keď sú zemiaky zlatisté, pridajte pretlačený cesnak a chvíľu smažte. Zemiaky zalejte horúcim vývarom.

Do vriaceho vývaru pridajte ružičky karfiolu, zľahka osoľte a pridajte korenie a kari. V tejto fáze môžete pridať aj tavený syr.

Keď je karfiol a ostatná zelenina mäkká, pridajte smotanu. Smotanu zahustite rozšľahaným žĺtkom a varte ešte niekoľko minút. Potom všetko rozmixujte ručným mixérom.

Polievku podávajte s bylinkovými krutónmi alebo čipsami zo slaniny alebo surovej údenej šunky, ako je prosciutto crudo alebo schwarzwaldská šunka. Môžete ju podávať aj s obľúbenými semienkami – obzvlášť dobre chutia slnečnicové semienka opražené na suchej panvici.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Táto polievka z mäsových guľôčok je na každej talianskej svadbe. Okrem mäsovej pochúťky je v nej aj veľa zeleniny

Táto polievka im zabezpečila dlhú životnosť. Najstaršia rodina na svete sa podelila o cenný recept

The post Najjednoduchší recept na obed – polievka, ktorú nie je možné nemilovať. S týmto receptom to vyjde najlepšie appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj