28.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Sunvic).
Všetci milujeme paradajky a všetky druhy paradajkových prípravkov. Nie každý však vie, že zo zelených, ešte nezrelých paradajok sa dá pripraviť niečo naozaj chutné. Tieto nakladané zelené paradajky sú šialené, ale dôležité sú prídavky. Zapamätajte si pomery a pripravíte si dokonalú prílohu k zimným večeriam.
Ako pripraviť chutné nakladané zelené paradajky?
Foto: shutterstock/Sunvic
Zelené paradajky nie sú vhodné na konzumáciu priamo z kríka, ale na konzervovanie áno. Dajú sa vyprážať, dusiť a, samozrejme, plniť do pohárov. Dnes pre vás máme recept na nakladané zelené paradajky na zimu. Sú chutné, výrazné a pridanie cibule je takmer nevyhnutnosťou. Nálev je jednoduchý na prípravu a ak máte na kríkoch nezrelé paradajky, už viete, čo máte robiť.
Nakladané zelené paradajky na zimu – recept
Ingrediencie:
približne. 1 kg zelených paradajok, najlepšie malých,
3 biele cibule,
1,5 lyžičky soli.
Nálev:
500 ml vody,
125 ml octu,
3/4 šálky cukru,
2 lyžice rastlinného oleja,
okrem toho: do každej nádoby pridajte 3 guľôčky nového korenia, pol lyžičky horčičných semienok, 2 bobkové listy.
Zelené paradajky môžete využiť na zaváranie.
Foto: súkromný archív
Nakladané zelené paradajky – ako ich pripraviť:
Paradajky dôkladne umyte a nakrájajte na plátky. Potom ich vložte do misy a osoľte. Premiešajte a odložte na celý deň. Približne po 12 hodinách zlejte vodu, ktorú paradajky pustili.
Očistenú cibuľu nakrájajte na kolieska a pridajte do misy s paradajkami. Všetko spolu premiešajte.
Pripravte nálev. Do hrnca nalejte vodu, ocot, cukor a olej a priveďte do varu.
Pripravte si čisté poháre. Na dno každej nádoby dajte korenie. Paradajky a cibuľu usporiadajte pomerne pevne, ale snažte sa nepoškodiť paradajky.
Poháre zalejte horúcim nálevom a pevne uzavrite. Pasterizujte vo vriacej vode približne 15 minút. Keď poháre vychladnú, odneste ich na tmavé a najlepšie chladné miesto, napríklad do pivnice.
Do pohárov s paradajkami môžete pridať plátok štipľavej papriky, aby ste im dodali extra šmrnc. Môžete tiež pridať strúčik cesnaku, aby ste ich ešte viac ochutili. Nech už si vyberiete čokoľvek, nakladané zelené paradajky budú určite vynikajúce.
Pre lepšiu chuť môžete pridať troška štipľavej papriky alebo strúčik cesnaku.
Foto: shutterstock/pilipphoto
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Robím ich každý rok a všetky poháre zmiznú ešte pred zimou. Radšej ich urobte viac
Nakladané uhorky. Ako ich nakladať, aby zostali chrumkavé? Voda nie je všetko
The post Nakladané zelené paradajky na zimu. Bez cibule to nejde, ale aj tak je nálev najlepší appeared first on Vášeň v tebe.