20.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/ungvar).
V mnohých domácnostiach sa v nedeľu musí podávať vývar. Nech sa deje čokoľvek, táto polievka sa musí podávať, pretože je to tradícia. Ak je to aj váš prípad, ale chcete ochutnať novú chuť vývaru, potom ste na správnom mieste. V tomto prípade pridajte túto jednu zeleninu a vývar bude ešte chutnejší.
Vývar je veľmi tradičné jedlo. Veľa rodín si bez neho nevie predstaviť nedeľný obed
Foto: shutterstock/ungvar
Vývar je veľmi tradičné jedlo, ktoré poznáme od detstva. Je to kombinácia mäsa so zeleninou a množstvom korenín. Zvyčajne sa podáva s tenkými vaječnými rezancami alebo kúskami mäkkých zemiakov. Avšak bez ohľadu na to, s čím sa v mnohých domácnostiach podáva, jeho recept zostáva už roky rovnaký. Je načase to zmeniť a dodať vývaru novú chuť. Tento efekt dosiahnete s naším receptom.
Nasledujúci recept možno mnohých prekvapí, ale po jeho príprave bude každý nadšený. Vývar, ktorý z neho vznikne, je mimoriadne aromatický a plný chuti a jeho príprava je naozaj jednoduchá. V podstate sa mení len jedna vec, a to, že sa doň hodia kúsky kalerábu. Táto sezónna zelenina dodáva vývaru svoju chuť a robí ho chutnejším.
Recept na vývar s kalerábom:
Ingrediencie:
2 litre vody
500 g kuracích častí,
2 stredne veľké kaleráby,
2 mrkvy,
koreň petržlenu
kúsok zeleru,
cibuľa,
3-4 bobkové listy,
5-6 zrniek nového korenia,
soľ a korenie podľa chuti,
čerstvá petržlenová vňať na ozdobu.
Vývar s kalerábom je mimoriadne aromatický a plný chuti a jeho príprava je naozaj jednoduchá
Foto: shutterstock/Marian Weyo
Spôsob prípravy:
Do veľkého hrnca nalejte 2 litre vody a pridajte kurča. Priveďte ho do varu, potom znížte teplotu a varte na miernom ohni, pričom zachytávajte prípadnú usadeninu.
Medzitým očistite kaleráb, mrkvu, petržlen, zeler a cibuľu. Kaleráb nakrájajte na kocky a ostatnú zeleninu nechajte vcelku.
Do hrnca pridajte kaleráb, mrkvu, petržlen, zeler a cibuľu. Pridajte bobkové listy, nové korenie, soľ a korenie. Varte na miernom ohni približne 1,5 hodiny, kým mäso nezmäkne a zelenina sa neuvarí.
Po uvarení mäso a zeleninu vyberte. Oddeľte mäso od kostí a nakrájajte ho na menšie kúsky. Mrkvu nakrájajte na plátky. Vývar preceďte cez sito, aby bol číry.
Pred podávaním pridajte do vývaru nakrájané mäso a mrkvu. Podávajte s cestovinami alebo zemiakmi a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Táto polievka je tajomstvom dlhovekosti. Jedia ju rekordmani z Talianska. Je zdravá a chutná
Túto polievku môžem jesť celé leto. Cuketová krémová polievka je najlepšia s týmto prídavkom
The post Nedeľný vývar bude po pridaní tejto zeleniny chutnejší. Nie je to pór ani cesnak appeared first on Vášeň v tebe.