Skip to content
Menu
Menu

Nenechajte si ujsť krémovú špargľovú polievku. Ľahká večera v teplých dňoch zmizne za pár okamihov

Prečítať článok

4.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/etorres).

Najlepšia špargľová polievka? Recept mi prezradil sused. Lepšiu som nikdy nejedla. Vďaka určitej ingrediencii je krémová a má jemnú chuť. Navyše sa dá pripraviť veľmi rýchlo a jednoducho.

Táto špargľová polievka je dokonale krémová a jemná.
Foto: shutterstock/etorres

Zelená špargľa je jedlý výhonok rastliny z rodu asparágus. Je bohatým zdrojom vitamínov, minerálov a vlákniny, vďaka čomu je nielen chutná, ale aj zdravá prísada do mnohých jedál. Môže sa variť, smažiť, grilovať alebo pridávať do šalátov. Jedlám dodáva jemnú chuť a štruktúru a je skvelým doplnkom k mäsu, rybám alebo cestovinám. Najdôležitejšie však je, že sa z nej dá pripraviť skvelá krémová polievka.

Polievka zo zelenej špargle je na jar ako stvorená. Jemná a ľahká

Krémová špargľová polievka je každoročne na jar hosťom v mojej kuchyni. Prvýkrát som ju jedla u susedov a jej chuť ma prekvapila. Hneď som si vypýtala recept. Na jej prípravu potrebujete:

500 g zelenej špargle, očistenej a nakrájanej na kúsky;

1 stredne veľkú cibuľu nakrájanú nadrobno;

2 strúčiky cesnaku, nasekané;

2 ošúpané a na kocky nakrájané zemiaky;

1 liter zeleninového vývaru.

Okrem toho budete potrebovať 1/2 šálky smotany na šľahanie, 2 lyžice masla alebo olivového oleja a soľ a korenie podľa chuti.

Zelená špargľa dodáva polievke originálnu chuť.
Foto: pexels/Aphiwat chuangchoem

Zelená špargľa dodáva polievke originálnu chuť. Príprava je rýchla

Vo veľkom hrnci rozohrejte maslo alebo olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a smažte niekoľko minút, kým nezmäknú a mierne nezozlátnu. Pridajte nakrájanú zelenú špargľu a zemiaky. Za občasného miešania smažte niekoľko minút. Potom do hrnca nalejte zeleninový vývar, prikryte a varte na miernom ohni približne 15-20 minút, kým zelenina nezmäkne.

Keď je hotová, rozmixujte mixérom na hladkú zmes. Nakoniec pridajte veľmi dôležitú smotanu, aby polievka získala krémovú konzistenciu. Dochuťte soľou a korením podľa chuti. Polievku zo zelenej špargle podávajte horúcu a podľa potreby ju ozdobte kúskami čerstvých byliniek alebo parmezánu. Ako prílohu môžete pridať aj krutóny alebo kúsky chrumkavého chleba. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Táto polievka je veľmi dobrá. Dokonca aj v Mexiku by ste počuli: „Ay, ay, ay, amigo!“

Kedysi som paradajkovú polievku bielila smotanou a bola mdlá. Teraz pridávam dve polievkové lyžice a je to šialené!

The post Nenechajte si ujsť krémovú špargľovú polievku. Ľahká večera v teplých dňoch zmizne za pár okamihov appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj