Skip to content
Menu
Menu

Neuveriteľne nadýchaný tvarohový koláč z vedierka. Pochutná si na ňom celá rodina. Najlepšie je urobiť dva naraz

Prečítať článok

11.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: pixabay/ponce_photography).

Cheesecake je klasický koláč, ktorý milujú deti aj dospelí. Avšak pre tých, ktorí chcú dokonalú štruktúru a chuť, tvarohový koláč z vedierka je absolútne najlepšou voľbou. Vďaka hotovému tvarohu sa príprava tohto pečiva stáva mimoriadne jednoduchou a výsledky sú pôsobivé. Tu je niekoľko rýchlych a jednoduchých receptov.

Cheesecake je klasický koláč, ktorý milujú deti aj dospelí. Tu je niekoľko rýchlych a jednoduchých receptov.
Foto: pixabay/ponce_photography

Nadýchaný tvarohový koláč s vedierka je skvelou voľbou na letné popoludnia s priateľmi a rodinou. Jemný, v ústach sa rozplývajúci sladký (ale nie príliš!) koláč sa bude výborne dopĺňať s ľadovou kávou, letným čajom s mätou a citrónom alebo bielym vínom. Je to koláč na každú príležitosť! Tu sú dva jednoduché recepty, ktorými očaríte svojich blízkych – určite ich budete skúšať znova a znova.

Nadýchaný tvarohový koláč z vedierka – recept na lahodný letný koláč

Ingrediencie:

1 kg tvárohu z vedierka

200 g cukru

100 g rozpusteného masla

5 vajec

1 balenie vanilkového pudingu (bez pridaného cukru)

200 ml 30 % smotany

1 čajová lyžička vanilkového extraktu

kôra z 1 citróna

Vďaka hotovému tvarohu sa príprava tvarohového koláča stáva mimoriadne jednoduchou a výsledky sú pôsobivé.
Foto: shutterstock/Maslova Valentina

Príprava:

Predhrejte rúru na 170 °C. Pripravte si tortovú formu s priemerom 24 cm tak, že ju vyložíte papierom na pečenie alebo vymastíte maslom a vysypete strúhankou.

Vo veľkej miske zmiešajte tvaroh s cukrom a rozpusteným maslom do hladka.

Po jednom pridávajte vajcia, pričom po každom pridaní miešajte na nízkych otáčkach.

Prilejte vanilkový puding a pokračujte v miešaní, kým sa ingrediencie nespoja.

Pridajte smotanu, vanilkový extrakt a citrónovú kôru. Mixujte, kým zmes nie je hladká a krémová.

Tvarohovú zmes preneste do pripravenej tortovej formy a zarovnajte povrch.

Tvarohový koláč pečte približne 60 – 70 minút. Po upečení vypnite rúru a nechajte cheesecake vo vnútri 15 minút s mierne pootvorenými dvierkami.

Koláč vyberte z rúry a nechajte úplne vychladnúť. Potom ho na niekoľko hodín, najlepšie na celú noc, nechajte vychladnúť v chladničke.

Recept na nadýchaný tvarohový koláč s vedierka na krehkom základe

Čo tak iná verzia nášho letného cheesecaku? Toto je mierne rozšírený recept na cheesecake na krehkom základe, ktorý zvládnu nielen skúsení kuchári, ale aj začiatočníci.

Obľúbený recept na cheesecake na krehkom základe, ktorý zvládnu nielen skúsení kuchári, ale aj začiatočníci.
Foto: shutterstock/Lesya Dolyuk

Suroviny na krehký korpus:

200 g pšeničnej múky

100 g studeného masla

50 g práškového cukru

1 žĺtok

1 PL studenej vody

Prísady na tvarohovú zmes:

1 kg tvarohu z vedierka

200 g cukru

100 g rozpusteného masla

5 vajec

1 balenie vanilkového pudingu (bez pridaného cukru)

200 ml 30 % smotany

1 čajová lyžička vanilkového extraktu

Nastrúhaná kôra z 1 citróna

Príprava korpusu:

Vo veľkej miske zmiešajte múku s práškovým cukrom.

Pridáme studené maslo nakrájané na kocky a prstami trieme, kým nevznikne mrvenička.

Pridáme žĺtok a studenú vodu, rýchlo vymiesime cesto, kým sa prísady nespoja.

Vytvarujte guľu, zabaľte ju do potravinovej fólie a 30 minút chladte v chladničke.

Predhrejte rúru na 180 °C. Vychladnuté cesto rozvaľkajte a vyložte ním dno tortovej formy s priemerom 24 cm. Cesto popichajte vidličkou.

Spodnú časť pečieme približne 15 minút, kým nie je ľahko zlatistá. Odstavte a nechajte vychladnúť.

Príprava tvarohovej zmesi:

Vo veľkej miske zmiešajte tvarohovú zmes s cukrom a rozpusteným maslom do hladka.

Po jednom pridávajte vajcia a po každom pridaní miešajte na nízkych otáčkach.

Prilejte vanilkový puding a pokračujte v miešaní, kým sa prísady nespoja.

Pridajte smotanu, vanilkový extrakt a citrónovú kôru. Mixujte, kým zmes nie je hladká a krémová.

Tvarohovú zmes rozotrite na upečený spodok a povrch uhlaďte.

Tvarohový koláč pečte pri 170 °C približne 60 – 70 minút. Po upečení vypnite rúru a nechajte cheesecake vo vnútri 15 minút s mierne pootvorenými dvierkami.

Cheesecake vyberte z rúry a nechajte úplne vychladnúť. Potom ho na niekoľko hodín, najlepšie na celú noc, vychlaďte v chladničke.

Hotový koláč môžete ochutiť a ozdobiť malinovým sirupom a celými malinami, karamelom, trochou čokoládovej polevy alebo jahodovým džemom a čerstvou mätou.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Tento koláč pripravíte z obľúbeného perlivého nápoja. Vaši hostia budú ohromení

Koláč so slivkami a drobenkou. Je taký dobrý, že sa nebudete chcieť zastaviť len pri jednom kúsku

The post Neuveriteľne nadýchaný tvarohový koláč z vedierka. Pochutná si na ňom celá rodina. Najlepšie je urobiť dva naraz appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj