Skip to content
Menu
Menu

Nevyhnete sa otázkam, ako ste pripravili tento jablkový koláč. Nezabudnite pridať toto k ovociu

Prečítať článok

22.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/anonimka2009).

Pre niektorých je jablkový koláč najlepší koláč na celom svete, pretože jeho štruktúra a chuť sú naozaj veľmi dobré. Aj ja som veľkým fanúšikom tohto koláča a vždy, keď mám príležitosť, siahnem po ňom. Kráľovská verzia chutí ešte lepšie ako klasická, a to vďaka tejto jedinej ingrediencii.

Recept na kráľovský jablkový koláč. Chutí ešte lepšie ako klasický, a to vďaka jedinej ingrediencii.
Foto: shutterstock/anonimka2009

Kedysi som jedla jablkový koláč len vtedy, keď som si ho kúpila v cukrárni alebo kaviarni. Odkedy však poznám tento recept, zvyčajne si ho robím sama a vychádza oveľa lepšie. Tento efekt je spôsobený len jednou prísadou, ktorá sa pridáva do jablkovej plnky. Všetko je to o želé, v mojom prípade volím citrónovú príchuť. Práve tá dodáva celku sviežosť a zaujímavejšiu chuť.

Recept na kráľovský jablkový koláč

Ingrediencie na piškótové cesto:

3 celé vajcia,

50 g jemného cukru,

2 kopcovité polievkové lyžice pšeničnej múky,

1 PL zemiakového škrobu,

čajová lyžička prášku do pečiva,

2 lyžičky vanilkového cukru.

Ingrediencie na jablkovú plnku:

700 g jabĺk,

2 citrónové želé,

4 lyžice jemného cukru.

Prísady na smotanovú hmotu:

300 ml 36% smotany,

30 g želatíny,

50 ml vriacej vody,

2 PL práškového cukru.

Okrem toho:

100 g mliečnej čokolády.

Citrónové želé dodáva koláču sviežosť a zaujímavejšiu chuť.
Foto: shutterstock/DROBOT VIKTORIIA

Spôsob prípravy:

Oddeľte žĺtky od bielkov. Tie vložte do väčšej misy, pridajte cukor a vanilkový cukor a šľahajte do hladka.

Potom postupne pridáme žĺtky, pšeničnú múku preosiatu cez sito, zemiakový škrob a prášok do pečiva. Všetky prísady miešame, kým sa nespoja.

Pripravené cesto nalejte do formy vyloženej papierom na pečenie. Formu so zmesou vložíme do rúry vyhriatej na 170 °C a pečieme približne 30 minút. Potom ho vyberte a odložte bokom, aby vychladlo.

Jablká opláchnite, ošúpte, nakrájajte na štvrtiny a odstráňte jadrovník. Nakrájajte ich na menšie kúsky a vložte do hrnca. Ovocie zalejte 250 ml vody a priveďte do varu.

K jablkám pridajte želé a cukor, dobre premiešajte, kým sa nerozpustia, a odstavte, aby sa mierne stuhli.

Pripravenú jablkovú zmes rozotrite na upečený piškótový koláč a odložte, aby stuhla.

Želatínu vložte do misky a zalejte vriacou vodou, dôkladne premiešajte. Potom teplú zmes zmiernite lyžicou smotany. Postupne pridávajte zvyšok smotany a stále miešajte. Nakoniec prisypte práškový cukor a opäť premiešajte.

Pripravenú smotanovú zmes preneste na rozložené jablká a uhlaďte lyžicou.

Tortu vložte do chladničky asi na 6 hodín, aby stuhla. Po vybratí ozdobte vrch nastrúhanou čokoládou.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Rýchly koláč, ktorý nechutí ako klasické dezerty. Okrem múky pridajte aj túto ingredienciu

Lemonies alebo brownie s bielej čokolády a nádychom osvieženia. 15 minút práce a finito

The post Nevyhnete sa otázkam, ako ste pripravili tento jablkový koláč. Nezabudnite pridať toto k ovociu appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj