Skip to content
Menu
Menu

Nikdy nebudete jesť lepšie zemiaky. Ak ich polejete touto ingredienciou, budete chcieť dupľu

Prečítať článok

22.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Angelika Heine).

Niekedy zabúdame, že najchutnejšie jedlá sú tie, ktoré sú pripravené rýchlo. Namiesto vymýšľania najrôznejších receptov sa oplatí vyskúšať tie, ktoré sú naozaj jednoduché. Náš nasledujúci recept je práve taký a práve táto jednoduchosť vás povzbudí k jeho príprave. Nezabudnite na tú jednu ingredienciu a bude najlepší na svete.

Ako si pripraviť tento chutný recept?
Foto: shutterstock/Angelika Heine

Všetci chceme, aby naše jedlá boli chutné, výživné a predovšetkým jednoduché a rýchle na prípravu. Bohužiaľ, v dnešnej dobe nemá každý dostatok priestoru na to, aby stál v kuchyni a varil niekoľko hodín. Vtedy prichádzajú na pomoc jednoduché recepty, ktoré sú hotové za okamih. Práve tie nás zachránia a zabezpečia, že si nebudeme musieť objednávať rýchle občerstvenie.

Recept na zemiaky po egyptsky je naozaj jednoduchý. Na prvý pohľad sa vám môže zdať, že toto jedlo je zložité a potrebujete naň veľa ingrediencií. Nič nemôže byť ďalej od pravdy, pretože niečo jednoduchšie ste možno v živote nevideli. V prvom rade by ste sa mali zásobiť veľkým množstvom zemiakov, ako aj mletého mäsa. Celé sa to doplní zmesou paradajkového pretlaku a prírodného jogurtu a práve to dodá šťavnatú chuť.

Recept na zemiaky v egyptskom štýle

Ingrediencie:

1 kg zemiakov

pol kilogramu mletého mäsa

2 lyžice prírodného jogurtu

1 pohár paradajkového pretlaku

2 lyžice oleja

2 cibule

strúhaný syr

soľ

korenie

Zemiaky ošúpeme, dôkladne opláchneme a nakrájame na stredne hrubé plátky.
Foto: shutterstock/Alex Milan

Spôsob prípravy:

Zemiaky ošúpeme, dôkladne opláchneme a nakrájame na stredne hrubé plátky.

Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno.

Vymastite rúru na pečenie trochou oleja. Potom na dno misky položte jednu vrstvu zemiakov a posypte ju soľou. Na zeleninu položte polovicu mletého mäsa a prikryte ju ďalšou vrstvou zemiakov.

Opäť vytvorte vrstvu s mäsom, potom ich posypte cibuľou a prikryte zemiakmi.

Paradajkový pretlak zmiešajte s prírodným jogurtom. Túto zmes nalejte na vrch. Dochuťte soľou a korením. Nakoniec prikryte alobalom.

Pekáč vložte do rúry vyhriatej na 200 °C a pečte približne 30 minút.

Po uplynutí tejto doby odstráňte alobal, posypte vrch nastrúhaným žltým syrom a pečte ďalších 10 minút.

Podávajte teplý a vrch môžete ozdobiť napríklad čerstvými bylinkami. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Palacinky bez gramu múky? Ak do cesta pridáte túto prísadu, vyjde nadýchané, ľahké a…. zdravé!

Jahody vložím do formičiek a zalejem ich zmesou. Za chvíľu mám vynikajúce koláčiky

The post Nikdy nebudete jesť lepšie zemiaky. Ak ich polejete touto ingredienciou, budete chcieť dupľu appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj