11.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/katuSka).
Nápady na chutné a výživné raňajky sa môžu v určitom momente vyčerpať a my sa zasekneme pri nudných sendvičoch. Čoraz viac ľudí sa však rozhoduje experimentovať v kuchyni a vďaka tomu vznikajú nové pochúťky. Jednu z nich som nedávno objavila a zistila som, že je perfektná s teplým chlebom. Sendviče sú ešte chutnejšie.
Ako vniesť do svojho ranného jedálnička trochu rozmanitosti?
Foto: shutterstock/katuSka
Každodenná príprava raňajok často vnáša do našej kuchyne rutinu a my stále siahame po tých istých osvedčených receptoch. To sa však môže veľmi rýchlo zmeniť, stačí trochu experimentovať s ingredienciami, ktoré dobre poznáme. Čo by ste teda povedali na jednoduchý, ale neuveriteľne chutný spôsob, ako vniesť do svojho ranného jedálnička trochu rozmanitosti? Niečo, čo je nielen rýchle a jednoduché na prípravu, ale aj plné chuti a dokonale sa spája s rôznymi surovinami. Toto je recept, ktorý prekvapí každého v domácnosti a dodá vašim každodenným raňajkám úplne nový charakter.
Hovoríme o raňajkovej nátierke z tvarohu – nadýchanej a krémovej, ideálnej na sendviče, toasty alebo ako príloha ku chrumkavej zelenine. Vyšľahaný tvaroh v kombinácii s výberom príloh vytvára nátierku, ktorá je nielen výnimočne chutná, ale vytvára aj niečo, čo môže prekvapiť nejedného človeka. Je to dokonalý doplnok nudných raňajok a neobvyklý spôsob použitia tvarohu.
Recept na tvarohovú nátierku
Zloženie:
200 g tvarohu
nadrobno nasekaný strúčik cesnaku
lyžica nasekanej pažítky
lyžica nasekanej petržlenovej vňate
soľ a korenie podľa chuti
lyžica prírodného jogurtu
Je to dokonalý doplnok nudných raňajok a neobvyklý spôsob použitia tvarohu.
Foto: shutterstock/DronG
Spôsob prípravy:
Tvaroh vložte do misy a mixérom ho šľahajte pri vysokých otáčkach, kým nevznikne hladká, nadýchaná hmota. Ak chcete, aby bola nátierka krémovejšia, môžete pridať prírodný jogurt a pokračovať v šľahaní.
Do vyšľahaného syra pridajte nadrobno nasekaný cesnak, pažítku, petržlenovú vňať, soľ a korenie. Dôkladne premiešajte, aby sa všetky prísady dobre spojili.
Hotovú nátierku preložte do vzduchotesnej nádoby a uložte do chladničky. Podávajte s chlebom alebo krekrami.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Tvaroh vo verzii, ktorú ste doteraz nepoznali. Vhodné recepty na chutné jedlá
The post O tejto metóde mi povedal môj manžel. Vyšľahala som tvaroh a urobila nátierku na sendviče appeared first on Vášeň v tebe.