Skip to content
Menu
Menu

Paradajky v marináde, ktoré sú lepšie ako paprika a uhorky. Tajomstvo spočíva v zmesi korenín

Prečítať článok

04.08.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Elen Nika).

Málokto sa rozhodne pripravovať paradajky v marináde, a to je veľká chyba. Chutia senzačne a dajú sa pripraviť triviálnym spôsobom. Čo musíte urobiť, aby boli dokonalé? Tajomstvo spočíva v zmiešaní správnych byliniek.

Ako pripraviť chutné marinované paradajky?
Foto: shutterstock/Elen Nika

Paradajky v pohároch nemusia byť len pyré – oplatí sa pripraviť aj nakladané paradajky. A nie zelené, ale červené. Ako na to? Tu je niekoľko tipov.

Paradajky s bylinkami v marináde – recept. Nezabudnite na cibuľu a papriku

Moja babička už roky pripravuje paradajky s bylinkami v marináde. Minulý rok som sa rozhodla ísť v jej stopách a vyčarovať ich sama. Túto sezónu už viem, že musím urobiť dvojitú dávku. Kľúčom k úspechu je zmes korenia, ale nezabudnite ani na cibuľu a papriku.

Šialené marinované paradajky. Príprava krok za krokom

Moja babička do pohárov vždy pridáva bazalku, oregano a sušené lístky mäty. Myslím, že je to hit, pretože sa to celé spojí naozaj šialene.

Ingrediencie:

2,5 kg paradajok,

2 papriky,

10 strúčikov cesnaku,

zväzok kôpru,

zväzok petržlenovej vňate,

500 g cibule,

zrnká korenia,

1,5 l vody,

2 čajové lyžičky soli,

2,5 čajovej lyžičky cukru,

1 polievková lyžica oleja,

25 ml octu,

korenie: bazalka, oregano, sušené lístky mäty.

Tajomstvo dobrej chuti spočíva v sušených lístkoch mäty.
Foto: shutterstock/YARUNIV Studio

Spôsob prípravy:

Paradajky a papriky dôkladne umyte. Nakrájajte ich na štvrtiny a odstráňte semienka. Umytý kôpor a petržlenovú vňať nasekajte nadrobno. Olúpte strúčiky cesnaku a nakrájajte ich na tenké plátky, cibuľu nakrájajte na kolieska a papriky na tenké a dlhé pásiky.

Do pohárov vložte cesnak, nasekaný kôpor, petržlenovú vňať a časť paradajok a papriky. Prikryte ich cibuľou, potom paradajkami a zeleninou. Pridajte niekoľko zrniečok korenia. Do hrnca nalejte vodu, ocot a olej. Pridajte soľ, cukor a korenie.

Prísady priveďte do varu a potom nalejte nálev do pohárov s paradajkami. Otočte ich hore dnom, kým nevychladnú.

Poháre skladujte na chladnom a tmavom mieste, aby vydržali dlhšie čerstvé. Podávajte ako prílohu k sendvičom alebo k večeri. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Nakladané zelené paradajky na zimu. Bez cibule to nejde, ale aj tak je nálev najlepší

Robím ich každý rok a všetky poháre zmiznú ešte pred zimou. Radšej ich urobte viac

The post Paradajky v marináde, ktoré sú lepšie ako paprika a uhorky. Tajomstvo spočíva v zmesi korenín appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj