04.08.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Elen Nika).
Málokto sa rozhodne pripravovať paradajky v marináde, a to je veľká chyba. Chutia senzačne a dajú sa pripraviť triviálnym spôsobom. Čo musíte urobiť, aby boli dokonalé? Tajomstvo spočíva v zmiešaní správnych byliniek.
Ako pripraviť chutné marinované paradajky?
Foto: shutterstock/Elen Nika
Paradajky v pohároch nemusia byť len pyré – oplatí sa pripraviť aj nakladané paradajky. A nie zelené, ale červené. Ako na to? Tu je niekoľko tipov.
Paradajky s bylinkami v marináde – recept. Nezabudnite na cibuľu a papriku
Moja babička už roky pripravuje paradajky s bylinkami v marináde. Minulý rok som sa rozhodla ísť v jej stopách a vyčarovať ich sama. Túto sezónu už viem, že musím urobiť dvojitú dávku. Kľúčom k úspechu je zmes korenia, ale nezabudnite ani na cibuľu a papriku.
Šialené marinované paradajky. Príprava krok za krokom
Moja babička do pohárov vždy pridáva bazalku, oregano a sušené lístky mäty. Myslím, že je to hit, pretože sa to celé spojí naozaj šialene.
Ingrediencie:
2,5 kg paradajok,
2 papriky,
10 strúčikov cesnaku,
zväzok kôpru,
zväzok petržlenovej vňate,
500 g cibule,
zrnká korenia,
1,5 l vody,
2 čajové lyžičky soli,
2,5 čajovej lyžičky cukru,
1 polievková lyžica oleja,
25 ml octu,
korenie: bazalka, oregano, sušené lístky mäty.
Tajomstvo dobrej chuti spočíva v sušených lístkoch mäty.
Foto: shutterstock/YARUNIV Studio
Spôsob prípravy:
Paradajky a papriky dôkladne umyte. Nakrájajte ich na štvrtiny a odstráňte semienka. Umytý kôpor a petržlenovú vňať nasekajte nadrobno. Olúpte strúčiky cesnaku a nakrájajte ich na tenké plátky, cibuľu nakrájajte na kolieska a papriky na tenké a dlhé pásiky.
Do pohárov vložte cesnak, nasekaný kôpor, petržlenovú vňať a časť paradajok a papriky. Prikryte ich cibuľou, potom paradajkami a zeleninou. Pridajte niekoľko zrniečok korenia. Do hrnca nalejte vodu, ocot a olej. Pridajte soľ, cukor a korenie.
Prísady priveďte do varu a potom nalejte nálev do pohárov s paradajkami. Otočte ich hore dnom, kým nevychladnú.
Poháre skladujte na chladnom a tmavom mieste, aby vydržali dlhšie čerstvé. Podávajte ako prílohu k sendvičom alebo k večeri. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Nakladané zelené paradajky na zimu. Bez cibule to nejde, ale aj tak je nálev najlepší
Robím ich každý rok a všetky poháre zmiznú ešte pred zimou. Radšej ich urobte viac
The post Paradajky v marináde, ktoré sú lepšie ako paprika a uhorky. Tajomstvo spočíva v zmesi korenín appeared first on Vášeň v tebe.