20.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Esin Deniz).
Chutná večera bez mäsa? Zahoďte sójové rezne, vyprážanú hlivu ustricovú a ryžu so zeleninou. Táto večera určite zaujme a budete prekvapení, ako ľahko sa pripravuje. Kľúčom k úspechu sú tu huby.
Plnená paprika – vhodná ako bezmäsitá večera
Foto: shutterstock/Esin Deniz
Bezmäsité večere sú pre mnohých z nás obyčajné a predvídateľné recepty. Pre niektorých sa recept na plnené papriky zdá byť obyčajný a predvídateľný, ale tentoraz nie. Pani Kvetka je kolegyňou mojej mamky z práce a spoločne varia na svadby a rôzne oslavy v mieste konania. Často sú medzi nimi hostia, ktorí nejedia mäso. Raz som takúto papriku jedla a bola som uchvátená. Tieto plnené papriky sú božské a čo je dôležité, zasýtia na dlhú dobu.
Plnené papriky – dokonalá večera bez mäsa
Ingrediencie:
6 červených alebo žltých paprík,
cca 200 g ryže,
niekoľko veľkých šampiňónov alebo hlivy ustricovej (približne 100 g),
1 pór,
1 cuketa,
1/3 šálky bujónu,
2-3 PL paradajkovej passaty,
2-3 strúčiky cesnaku,
soľ, korenie, oregano, sladká a pálivá paprika,
olej alebo maslo na vyprážanie,
voliteľné: niekoľko vajec alebo strúhaný syr.
Takéto plnené papriky sú božské a čo je dôležité, zasýtia na dlhú dobu
Foto: shutterstock/Africa Studio
Plnené papriky – ako ich pripraviť
Ryžu uvarte v mierne osolenej vode. Nakrájajte šampiňóny alebo hlivu ustricovú na menšie kocky alebo ich nastrúhajte. Pór nakrájajte nadrobno a cuketu tiež nadrobno. Cesnak pretlačte cez lis.
Na panvici rozohrejte tuk a keď je horúci, pridajte pór a orestujte ho, potom pridajte huby a odparíme prebytočnú vodu. Pridáme cuketu a restujeme, kým nezmäkne.
Do panvice pridajte polotvrdú ryžu a dôkladne premiešajte. Potom prilejte vývar, pridajte cesnak, korenie a passatu. Dusíme, kým sa tekutina neodparí a nevznikne hustá omáčka.
Kým sa prísady dusia na panvici, pripravte si papriky. Odrežte vrcholky paprík aj so stopkami a odstráňte semienka.
Keď ryža absorbuje chuť dusenej zeleniny, naplňte papriky vzniknutou náplňou a vložte ich do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Pečte, kým šupka papriky nezačne vráskavieť, čo by malo trvať približne 40 minút. Krátko pred koncom pečenia môžete papriky posypať strúhaným syrom.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Je to jedna z najchutnejších chlebových nátierok? Všetko tomu nasvedčuje
Toto je pravdepodobne najlepšia mäsová nátierka na chlieb. Recept je triviálny
The post Plnené papriky ako od šéfkuchára. Huby sa tu zahrajú a dodajú chuť appeared first on Vášeň v tebe.