Skip to content
Menu
Menu

Po ochutnaní som nevedela, čo mám povedať. Celá rodina mi vytrhla recept z rúk

Prečítať článok

24.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Africa Studio).

Pri niektorých receptoch sa nám nedostáva slov. Tak to bolo aj v tomto prípade. Toto mäso som pripravila na večeru a nečakala som, že vyvolá také emócie. Nielenže bolo nebesky šťavnaté, ale jeho vôňa sa šírila po celom dome. Každý chcel mať tento recept doma.

Toto mäso som pripravila na večeru a nečakala som, že vyvolá také emócie.
Foto: shutterstock/Africa Studio

V našej rodine sa najčastejšie pripravovalo kuracie mäso. Jeho jemná chuť a jednoduchá technika prípravy z neho urobili obľúbené mäso na večeru. Zakaždým sa však pripravovalo veľmi podobným spôsobom. Preto som sa rozhodla, že stojí za to s ním experimentovať, čo viedlo k tomuto receptu. Ťažko mi je posúdiť, čo je lepšie – mäso alebo omáčka.

Takto podávané kurča je jedinečné a originálne. Vyznačuje sa predovšetkým intenzívnou vôňou a jemnosťou v kombinácii so šťavnatosťou. Mäso sa tak utopí v aromatickej citrónovej omáčke. Takáto príprava zaručuje, že si na večeri pochutí každý člen rodiny.

Recept na kuracie mäso v citrónovej omáčke

Ingrediencie:

1 kg kuracích pŕs,

4 lyžice sójovej omáčky,

polovica cibule,

2 strúčiky cesnaku,

4 lyžice vody,

olej,

kôra z polovice citróna,

šťava z dvoch citrónov,

4 PL paradajkového pyré,

niekoľko vetvičiek koriandra,

soľ a korenie podľa chuti.

Kuracie mäso v citrónovej omáčke sa vyznačuje intenzívnou vôňou a jemnosťou v kombinácii so šťavnatosťou.
Foto: shutterstock.com/Tatiana Volgutova

Spôsob prípravy:

Cesnak a cibuľu nakrájajte na tenké plátky. V hrnci rozohrejte olej a na miernom ohni opekajte cibuľu a cesnak, kým nie sú priehľadné.

Pridajte polovicu citrónovej šťavy a premiešajte. K osmaženej cibuli so šťavou pridajte 4 lyžice sójovej omáčky a miešajte asi 3 minúty.

Po tomto čase pridajte vodu, paradajkové pyré a citrónovú kôru. Zmes za stáleho miešania priveďte do varu. Po zovretí pridajte zvyšnú šťavu a počas varenia naďalej miešajte.

Kuracie prsia očistite, rozdeľte na menšie kúsky a podľa chuti osoľte a okoreňte. Mäso vložte do hrnca s pripravenou omáčkou a dôkladne premiešajte. Mäso položte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte pri 180 °C približne 40 minút.

Hotové mäso položte na tanier a ozdobte polovicou citróna nakrájanou na štyri časti a nasekanými vetvičkami koriandra.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Banálne jednoduché ingrediencie marinády na kuracie mäso spôsobia, že sa domácnosť bude cítiť ako v reštaurácii

Veľmi šťavnaté kurča, to dokážeš. Kľúčom je marináda, ale nie je to len o korení

The post Po ochutnaní som nevedela, čo mám povedať. Celá rodina mi vytrhla recept z rúk appeared first on Vášeň v tebe.