24.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Africa Studio).
Pri niektorých receptoch sa nám nedostáva slov. Tak to bolo aj v tomto prípade. Toto mäso som pripravila na večeru a nečakala som, že vyvolá také emócie. Nielenže bolo nebesky šťavnaté, ale jeho vôňa sa šírila po celom dome. Každý chcel mať tento recept doma.
Toto mäso som pripravila na večeru a nečakala som, že vyvolá také emócie.
Foto: shutterstock/Africa Studio
V našej rodine sa najčastejšie pripravovalo kuracie mäso. Jeho jemná chuť a jednoduchá technika prípravy z neho urobili obľúbené mäso na večeru. Zakaždým sa však pripravovalo veľmi podobným spôsobom. Preto som sa rozhodla, že stojí za to s ním experimentovať, čo viedlo k tomuto receptu. Ťažko mi je posúdiť, čo je lepšie – mäso alebo omáčka.
Takto podávané kurča je jedinečné a originálne. Vyznačuje sa predovšetkým intenzívnou vôňou a jemnosťou v kombinácii so šťavnatosťou. Mäso sa tak utopí v aromatickej citrónovej omáčke. Takáto príprava zaručuje, že si na večeri pochutí každý člen rodiny.
Recept na kuracie mäso v citrónovej omáčke
Ingrediencie:
1 kg kuracích pŕs,
4 lyžice sójovej omáčky,
polovica cibule,
2 strúčiky cesnaku,
4 lyžice vody,
olej,
kôra z polovice citróna,
šťava z dvoch citrónov,
4 PL paradajkového pyré,
niekoľko vetvičiek koriandra,
soľ a korenie podľa chuti.
Kuracie mäso v citrónovej omáčke sa vyznačuje intenzívnou vôňou a jemnosťou v kombinácii so šťavnatosťou.
Foto: shutterstock.com/Tatiana Volgutova
Spôsob prípravy:
Cesnak a cibuľu nakrájajte na tenké plátky. V hrnci rozohrejte olej a na miernom ohni opekajte cibuľu a cesnak, kým nie sú priehľadné.
Pridajte polovicu citrónovej šťavy a premiešajte. K osmaženej cibuli so šťavou pridajte 4 lyžice sójovej omáčky a miešajte asi 3 minúty.
Po tomto čase pridajte vodu, paradajkové pyré a citrónovú kôru. Zmes za stáleho miešania priveďte do varu. Po zovretí pridajte zvyšnú šťavu a počas varenia naďalej miešajte.
Kuracie prsia očistite, rozdeľte na menšie kúsky a podľa chuti osoľte a okoreňte. Mäso vložte do hrnca s pripravenou omáčkou a dôkladne premiešajte. Mäso položte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte pri 180 °C približne 40 minút.
Hotové mäso položte na tanier a ozdobte polovicou citróna nakrájanou na štyri časti a nasekanými vetvičkami koriandra.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Veľmi šťavnaté kurča, to dokážeš. Kľúčom je marináda, ale nie je to len o korení
The post Po ochutnaní som nevedela, čo mám povedať. Celá rodina mi vytrhla recept z rúk appeared first on Vášeň v tebe.