Skip to content
Menu
Menu

Používam ju na sendviče už týždeň. Je to kombinácia dvoch ingrediencií

Prečítať článok

29.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Erhan Inga).

Sendviče sú veľmi obľúbenou formou raňajok a najčastejšie sa konzumujú ráno. Podávajú sa na rôzne spôsoby a s mnohými rôznymi prílohami, dokonca aj nátierky si môžete vybrať podľa svojich preferencií. Zvyčajne sa rozhodujeme pre maslo alebo vajíčkovú nátierku, niekedy aj pre rybaciu. Nedávno som objavila recept na ešte chutnejšiu nátierku a odvtedy ich jem každý deň.

Avokádová nátierka – ideálna na zdravé raňajky.
Foto: shutterstock/Erhan Inga

Raňajky sa považujú za najdôležitejšie jedlo dňa. To, čo zjeme, nás pripraví na zvyšok dňa. Preto je dôležité zjesť niečo výživné, čo nám najviac chutí. Pri tomto jedle som sa rozhodla pre rozmanitosť. Namiesto bežných sendvičov – chlieb natretý maslom a navrchu navŕšené prílohy – teraz jem chlieb s veľkým množstvom tejto nátierky. Pripravuje sa rýchlo, a preto ma tak oslovila.

Avokádová nátierka je síce v mnohých domácnostiach obľúbená, ale málokto ju pozná v tejto verzii. V mojom recepte môžete okrem avokáda ochutnať aj polotučný tvaroh. Okrem týchto dvoch hlavných ingrediencií sa pridáva granulovaný cesnak, soľ a korenie podľa chuti. Ak chcete, aby mala táto nátierka ešte výraznejšiu chuť, môžete do nej pridať chilli vločky. Nadobudne charakter a stane sa pikantnejšou. Pasta z avokáda a tvarohu sa môže podávať aj ako prídavok k čipsom alebo nachos. Mne však najlepšie chutí v kombinácii s čerstvým a teplým chlebom.

Skúste pridať k avokádu polotučný tvaroh. Tieto chlebíčky budete jesť každý deň.
Foto: súkromný archív

Recept na avokádovú nátierku na chlebíčky

Ingrediencie:

2 zrelé avokáda,

150 g polotučného tvarohu,

čajová lyžička granulovaného cesnaku,

soľ,

korenie.

Príprava:

Avokádo rozrežte na polovicu a nožom odstráňte kôstku. Lyžicou vydlabte dužinu a preložte ju do misky.

Avokádo roztlačte vidličkou na kašu. K celku pridajte rozdrvený tvaroh, soľ, korenie a granulovaný cesnak a dôkladne premiešajte.

Hotovú pastu natrite na toast, čerstvý chlieb alebo ju podávajte ako prídavok k nachos. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Chutná a na živiny bohatá nátierka na chlieb. Recept je triviálny

Vajíčková nátierka bude lahodná a krémová. Zjete ju bez výčitiek svedomia

The post Používam ju na sendviče už týždeň. Je to kombinácia dvoch ingrediencií appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj