24.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Liliya Kandrashevich).
Vajíčka sa dajú pripraviť rôznymi spôsobmi a každý má svoj vlastný spôsob ich prípravy. Pridávajú sa do nich rôzne koreniny, ako aj prísady v podobe zeleniny alebo syra. Tentoraz, keď si ich chcete pripraviť na raňajky, použite túto ingredienciu. Zaručujeme vám, že ich chuť bude lahodná.
Čo rýchle a chutné pripraviť na raňajky?
Foto: shutterstock/Liliya Kandrashevich
Pri príprave raňajok zvyčajne nemáme veľa času. Chceme pripraviť niečo rýchle, jednoduché a zároveň chutné. Bezpochyby to môžeme dosiahnuť použitím vajec, ktoré sú veľmi univerzálne. Môžete z nich pripraviť omeletu alebo miešané vajíčka a niektorí ľudia ich používajú aj na koláče. V tomto recepte Vám chceme ukázať, ako sa dajú skombinovať a vytvoriť tak chutné raňajky. Nevyžadujú veľa práce ani času a na ich prípravu potrebujete len niekoľko surovín.
Môžete z nich pripraviť omeletu alebo miešané vajíčka a niektorí ľudia ich používajú aj na koláče.
Foto: shutterstock/Shulevskyy Volodymyr
Rozmýšľanie, čo pripraviť na raňajky, môže byť únavné. Vtedy nám prídu na pomoc jednoduché recepty, ako je tento recept na vaječnú omeletu. Tentoraz vajcia skombinujte s nakrájanými hubami a opečte ich dozlatista. Túto omeletu môžete podávať s domácimi omáčkami, chlebom alebo cesnakovými hriankami. Keď ju ráno naservírujete, budete spokojní a vaša rodina sa vám poďakuje.
Recept na hubovú omeletu
Ingrediencie:
4 vajcia
2 lyžice mlieka
polovica cibule
100 g šampiňónov
2 lyžice masla
hrsť strúhaného syra
lyžička petržlenovej vňate
soľ
korenie
Spôsob prípravy:
Cibuľu nakrájajte nadrobno, potom umyte huby a nakrájajte na plátky.
Vo veľkej panvici rozohrejte maslo. Do tuku pridajte cibuľu a huby. Všetko spolu smažte 5 minút, kým cibuľa nezmäkne a huby nezhnednú.
Medzitým sa postarajte o vajcia. Rozbite ich do misky a potom prudko premiešajte s pridaným mliekom.
Podľa potreby ich dochuťte soľou a korením.
Keď sú ingrediencie na panvici hotové, zalejte ich rozšľahanými vajíčkami. Znížte teplotu a panvicu prikryte pokrievkou.
Omeletu smažte niekoľko minút, kým nie je mierne stuhnutá. Potom ju posypte strúhaným syrom a nasekanou petržlenovou vňaťou. Keď je spodok omelety usmažený, opatrne ju obráťte a smažte ju asi 1 minútu.
Po tomto čase ju preložte na tanier a nechajte mierne vychladnúť. Podávajte s čerstvým chlebom.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
„Malý trik“ Gordona Ramsayho zaručuje, že vajcia na mäkko budú dokonalé ako v reštaurácii
The post Pridajte túto zeleninu k vajíčkam a zistite, ako chutí. Chutnejšie raňajky si nepripravíte appeared first on Vášeň v tebe.