Skip to content
Menu
Menu

Pridajte túto zeleninu k vajíčkam a zistite, ako chutí. Chutnejšie raňajky si nepripravíte

Prečítať článok

24.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Liliya Kandrashevich).

Vajíčka sa dajú pripraviť rôznymi spôsobmi a každý má svoj vlastný spôsob ich prípravy. Pridávajú sa do nich rôzne koreniny, ako aj prísady v podobe zeleniny alebo syra. Tentoraz, keď si ich chcete pripraviť na raňajky, použite túto ingredienciu. Zaručujeme vám, že ich chuť bude lahodná.

Čo rýchle a chutné pripraviť na raňajky?
Foto: shutterstock/Liliya Kandrashevich

Pri príprave raňajok zvyčajne nemáme veľa času. Chceme pripraviť niečo rýchle, jednoduché a zároveň chutné. Bezpochyby to môžeme dosiahnuť použitím vajec, ktoré sú veľmi univerzálne. Môžete z nich pripraviť omeletu alebo miešané vajíčka a niektorí ľudia ich používajú aj na koláče. V tomto recepte Vám chceme ukázať, ako sa dajú skombinovať a vytvoriť tak chutné raňajky. Nevyžadujú veľa práce ani času a na ich prípravu potrebujete len niekoľko surovín.

Môžete z nich pripraviť omeletu alebo miešané vajíčka a niektorí ľudia ich používajú aj na koláče.
Foto: shutterstock/Shulevskyy Volodymyr

Rozmýšľanie, čo pripraviť na raňajky, môže byť únavné. Vtedy nám prídu na pomoc jednoduché recepty, ako je tento recept na vaječnú omeletu. Tentoraz vajcia skombinujte s nakrájanými hubami a opečte ich dozlatista. Túto omeletu môžete podávať s domácimi omáčkami, chlebom alebo cesnakovými hriankami. Keď ju ráno naservírujete, budete spokojní a vaša rodina sa vám poďakuje.

Recept na hubovú omeletu

Ingrediencie:

4 vajcia

2 lyžice mlieka

polovica cibule

100 g šampiňónov

2 lyžice masla

hrsť strúhaného syra

lyžička petržlenovej vňate

soľ

korenie

Spôsob prípravy:

Cibuľu nakrájajte nadrobno, potom umyte huby a nakrájajte na plátky.

Vo veľkej panvici rozohrejte maslo. Do tuku pridajte cibuľu a huby. Všetko spolu smažte 5 minút, kým cibuľa nezmäkne a huby nezhnednú.

Medzitým sa postarajte o vajcia. Rozbite ich do misky a potom prudko premiešajte s pridaným mliekom.

Podľa potreby ich dochuťte soľou a korením.

Keď sú ingrediencie na panvici hotové, zalejte ich rozšľahanými vajíčkami. Znížte teplotu a panvicu prikryte pokrievkou.

Omeletu smažte niekoľko minút, kým nie je mierne stuhnutá. Potom ju posypte strúhaným syrom a nasekanou petržlenovou vňaťou. Keď je spodok omelety usmažený, opatrne ju obráťte a smažte ju asi 1 minútu.

Po tomto čase ju preložte na tanier a nechajte mierne vychladnúť. Podávajte s čerstvým chlebom.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Nudia vás sendviče a miešané vajíčka? Urobte si vajíčka a la shakshuka. Pri pomyslení na nich sa vám budú zbiehať slinky

„Malý trik“ Gordona Ramsayho zaručuje, že vajcia na mäkko budú dokonalé ako v reštaurácii

The post Pridajte túto zeleninu k vajíčkam a zistite, ako chutí. Chutnejšie raňajky si nepripravíte appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj