7.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstockúIgor Dutina).
Ako pripraviť grilované rebierka? Nie je na tom nič zložité, potrebujete len kvalitné mäso a správnu marinádu. A práve marináda tu zohráva kľúčovú úlohu. Dnes vám povieme, ako pripraviť rebierka na americký spôsob – na grilovanú bravčovú krkovičku a klobásky sa ani nepozriete.
Rebierka na americký spôsob. Sú najlepšie na grilovanie, a to vďaka marináde.
Foto: shutterstockúIgor Dutina
Rebierka na americký spôsob chutia ako sen a každý mäsožravec s tým bude súhlasiť. Sú jemné, vláčne a šťavnaté, a ak chcete svojim blízkym naservírovať niečo naozaj chutné, inšpirujte sa týmto americkým receptom. Marináda dodáva mäsu chuť a vďaka nej je príjemne mäkké a samo sa oddeľuje od kosti. Z receptu, ktorý približujeme, pripravíme porcie pre dve osoby. Rebierka však vyjdú také chutné, že by bol hriech tieto dávky nezdvojnásobiť alebo strojnásobiť.
Rebierka na americký spôsob. To najlepšie na grilovanie
Ingrediencie:
500 g bravčových rebier v pásikoch,
1,5 PL medu,
PL sójovej omáčky,
čajová lyžička soli,
pol čajovej lyžičky štipľavej papriky,
lyžičku granulovaného cesnaku,
čajová lyžička majoránky,
pol čajovej lyžičky tymiánu,
korenie podľa chuti.
Rebierka na americký spôsob. To najlepšie na grilovanie.
Foto: shutterstock/Jaded Art
Rebierka na americký spôsob – ako pripraviť:
Očistite mäso a rozdeľte ho na menšie kúsky. Osušte ich papierovou utierkou a vložte do misy.
Do inej misky pridáme med, sójovú omáčku, soľ, korenie a zvyšok korenia. Všetko spolu premiešajte a podľa potreby pridajte trochu olivového oleja alebo citrónovej šťavy.
Rebierka dôkladne potrite marinádou a odložte do chladničky na niekoľko hodín, najlepšie na noc, aby sa marináda dôkladne vstrebala do mäsa.
Pred grilovaním vyberte rebierka z chladničky asi hodinu vopred, aby dosiahli izbovú teplotu. Grilujte ich na rozpálenom rošte z oboch strán. Mali by byť dosť tmavé – to je spôsobené karamelizáciou medu a prirodzenou farbou sójovej omáčky.
K tomu grilovaná zelenina, varená kukurica s maslom a hrianky. Na grilovačku nie je nič lepšie. Takéto rebierka odporúčam podávať oveľa viac ako bravčovú krkovičku alebo klobásky. Nemusíte čakať, vydajte sa k pultu s mäsom na hostinu v americkom štýle.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Švajčiarske zemiakové placky sú iné ako tie naše. Vďaka tejto metóde sú šialene chrumkavé
The post Rebierka na americký spôsob. Sú najlepšie na grilovanie, a to vďaka marináde appeared first on Vášeň v tebe.