Skip to content
Menu
Menu

Recept na chrumkavé uhorky. Najlepšie uhorky pripravíte starým spôsobom

Prečítať článok

8.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Viktorya Telminova).

Zavarané uhorky nie sú žiadna mágia. Tento recept na uhorky je jedinečný a uhorky chutia vynikajúco. Budú chrumkavé a naozaj lahodné, a to vďaka tipu. Všetko je to o vode.

Foto: shutterstock.com/Viktorya Telminova

Ako pripravíte chrumkavé uhorky? Ukázalo sa, že to nie je zložité, a ak máte po ruke malé, čerstvo natrhané uhorky, nemusíte čakať – pustite sa do výroby tých najlepších uhorkových zaváranín. Čo je dôležité? Predtým, ako uhorky vložíte do pohárov, poriadne ich namočte. Takto nestratia vlhkosť a po pasterizácii budú také chrumkavé, že vás budú počuť chrumkať aj susedia za stenou.

Ako pripraviť uhorky? Podľa tohto receptu budú super chrumkavé

Ingrediencie:

1 kg malých uhoriek,

1 l vody,

6 lyžíc cukru,

1/3 l liehového octu,

2 plné polievkové lyžice soli,

1 hlavička cesnaku,

zväzok kôpru s kvetom,

horčičné semienka,

nové korenie, bobkový list.

Predtým, ako uhorky vložíte do pohárov, poriadne ich namočte.
Foto: shutterstock/New Africa

Chrumkavé uhorky – ako na to:

Pripravte si poháre. Oparte ich a osušte. Na dno každej nádoby pridajte vetvičku kôpru, 2 strúčiky cesnaku a lyžičku horčičných semienok.

Uhorky vložte do misky so studenou vodou a namočte ich asi na dve hodiny. Nezabudnite pred namáčaním odrezať stopky. Po namočení uhorky očistite mäkkou zubnou kefkou.

Kým sa uhorky namáčajú, pripravte marinádu. Do hrnca nalejte vodu, pridajte ocot a soľ, nové korenie a bobkový list. Priveďte do varu a horúcim nálevom zalejte poháre.

Dno veľkého hrnca vystelieme utierkou a vložíme doň zaváracie poháre. Zalejte vodou približne do 3/4 a pasterizujte približne 5-7 minút. Po uplynutí tejto doby vyberte poháre z hrnca (opatrne, aby ste sa nepopálili) a nechajte ich úplne vychladnúť.

Pozor! Na to, či budú uhorky chrumkavé, nemá vplyv len namáčanie v studenej vode. Dôležitá je aj pasterizácia. Pri uhorkách by pasterizácia nemala trvať dlhšie ako 8 minút, pri veľkých pohároch 10. Ak ich pasterizujete dlhšie, uhorky zmäknú a zvraštia sa.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Tento džem už zmiatol nejedného gurmána. Nie je vôbec vyrobený z ovocia, ale láka svojou jemnou sladkosťou

Môj otec vždy robil na zimu tieto zaváraniny. Aj ja som s tým začala a neľutujem. Nakladané kuriatka chutia ako zlato

The post Recept na chrumkavé uhorky. Najlepšie uhorky pripravíte starým spôsobom appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj