17.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Anna_Pustynnikova).
Ak máte problém s raňajkami, pravdepodobne ho dokážeme vyriešiť. Stačí skombinovať tieto ingrediencie, upiecť a je hotovo. Takéto raňajky uspokoja všetkých členov vašej rodiny a budú im chutiť ešte niekoľko dní.
Raňajky v podobe ovsených muffinov uspokoja všetkých členov vašej rodiny a budú im chutiť ešte niekoľko dní.
Foto: shutterstock/Anna_Pustynnikova
Výber správnych raňajok môže byť pre nás pomerne náročný. Obklopujeme sa totiž množstvom receptov, ktoré nás lákajú. Nie každý z nich je však niečím, čo chceme pripraviť, a to už môže byť problém. Nižšie chceme ukázať, že nie každé jedlo musí byť ťažké a nemusí byť komplikované. Určite si pochutnáte na tom, čo sme pripravili.
Pokiaľ ide o raňajky, najobľúbenejšou formou sú toasty, sendviče a tiež miešané vajíčka. Hoci sa v tomto recepte vyskytujú aj vajcia, nie sú hlavnou zložkou. Prvé husle tu hrajú ovsené vločky, ktoré spolu s ostatnými prísadami tvoria jeden harmonický celok.
Recept na ovsené muffiny
Ingrediencie:
500 g ovsených vločiek,
250 g pšeničnej múky,
100 g hnedého cukru,
100 ml prírodného jogurtu,
2 vajcia,
40 ml rastlinného oleja,
čajová lyžička prášku do pečiva,
pol čajovej lyžičky sódy bikarbóny
pol čajovej lyžičky soli,
lyžička škorice,
200 g nasekaných vlašských orechov,
150 g sušeného ovocia, napr. brusníc, sultánok,
lyžička vanilkového extraktu.
Ovos je bohatý na vitamín E, ktorý spomaľuje proces starnutia pokožky.
Foto: shutterstock/Vladislav Noseek
Spôsob prípravy:
V miske zmiešame ovsené vločky, múku, cukor, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, soľ a škoricu.
V samostatnej miske zmiešame jogurt, vajcia, olej a vanilkový extrakt a potom mokré prísady pridáme k suchým. Miešajte, kým sa prísady nespoja, potom pridajte nasekané orechy a sušené ovocie.
Pripravte si formu na muffiny tak, že ju vysteliete košíčkovými vložkami alebo vymastíte. Každú formu naplňte približne do 3/4 cestom.
Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C približne 20-25 minút, kým muffiny nie sú zlatisté a pružné. Po upečení ich vyberte z rúry a nechajte vychladnúť. Po tomto čase sú pripravené na podávanie, dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Je to dokonca lepšie ako pizza. Nepotrebujete však ani gram múky. Stačia vám tieto vločky
Neexistuje rýchlejší a chutnejší koláč. Keď ich premiešate metličkou, vyjdú ľahké ako obláčik
The post Robím ich vo štvrtok ráno a mám pokoj na raňajky až do nedele. Sú výživné a chutné appeared first on Vášeň v tebe.