Skip to content
Menu
Menu

Šalát z mladej kapusty zvestuje jar na tanieri. Pridávam aj ovocie a výsledkom je rozprávková kompozícia

Prečítať článok

03.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Sunvic).

Jarné prírastky k večeri nekončia uhorkovým šalátom, dusenou mrkvou či mixom zelených šalátov. S naším receptom pripravíte ten najlepší šalát z mladej kapusty na svete plný vitamínov. V kompozícii je však malé prekvapenie v podobe ovocného akcentu. Toto duo za chvíľu zmizne z taniera a rodina si rýchlo vypýta ďalšie.

lasický slovenský obed sa však oplatí podávať s úžasným šalátom z nášho receptu.
Foto: shutterstock/Sunvic

V kuchyni v tomto období dominujú čerstvé, zelené suroviny a široký sortiment zeleniny a ovocia. Klasický slovenský obed sa preto oplatí podávať s úžasným šalátom z nášho receptu. Je plný vitamínov, nevšedných prídavných látok, a čo je najdôležitejšie, chutí ku každému jedlu.

Tento šalát je jarným šampiónom. Stačí spojiť kapustu s… ovocím

Nič nechutí tak fantasticky ako klasický, slovenský obed. Jarné menu obsahuje okrem iného: mleté mäso, hydinu v rôznych omáčkach, vyprážanú, podávanú so zemiakovou kašou alebo ľahkými polievkami. Nič sa však nevyrovná poriadnej porcii zeleniny, ktorá nielen lahodne chutí, ale zaručí aj solídnu dávku vitamínov a cenných minerálov. Náš šalát pripravíte za pár minút a jeho zloženie zahŕňa okrem iného aj mladú kapustu a poriadnu porciu kôpru.

Šalát z mladej kapusty však nemusí byť nudný a chutiť ako všetky babské príkrmy. Dominuje tu trochu nezvyčajná ingrediencia – okrem kapusty obsahuje aj kyslé, zelené jablko. Ovocie dokonale prenikne do všetkých chutí a dodá celku charakter a navyše bude príjemne chrumkať.

Mladá kapusta so zeleným jablkom, recept na jarný šalát na každú večeru

Ingrediencie:

1/4 hlávky mladej kapusty,

šalátová uhorka,

hrsť nasekanej pažítky,

hrsť nasekaného kôpru,

zelené kyslé a tvrdé jablko,

hrsť nasekaných pražených vlašských orechov.

Šalátový dresing:

1/4 šálky olivového oleja

šťava z polovice citróna,

pol lyžičky medu,

strúčik cesnaku,

soľ,

čerstvo mleté ​​čierne korenie.

Spôsob prípravy:

Začnite s kapustou. Odstráňte vonkajšie listy z hlavy a potom ju nakrájajte na štyri kusy. Odstráňte jadro.

Kapustu nastrúhame na mandolíne alebo nasekáme veľmi nadrobno. Presuňte zeleninu do veľkej misy.

Jablko nakrájame na malé kocky – netreba ho šúpať.

Teraz pridajte citrónovú šťavu, na kocky nakrájanú uhorku, pažítku a kôpor.

Nakoniec opražte a nasekajte orechy a môžete prejsť na dresing.

Na prípravu nášho dresingu je potrebné naliať olivový olej do pohára, obohatiť ho prelisovaným cesnakom, medom, soľou, korením a trochou citrónovej šťavy.

Všetko dôkladne premiešame a nalejeme do misky so šalátom. Zmiešajte zeleninu s jablkom a je to pripravené, užívajte si!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Z bielkov, múky a cukru vypracujeme cesto. Takúto dobrotu nikde inde nenájdete

Tvaroh spojím s vajíčkami. Z tejto jednoduchej zmesi sú tie najlepšie placky na svete, sú neskutočne nadýchané

The post Šalát z mladej kapusty zvestuje jar na tanieri. Pridávam aj ovocie a výsledkom je rozprávková kompozícia appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj