Skip to content
Menu
Menu

Skladujete takto mäso? Robíte veľkú chybu. Pôjde rovno do koša

Prečítať článok

27.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tomas Vynikal).

Mäso je základnou zložkou raňajok v mnohých domácnostiach. Jemné šunky lákajú svojou chuťou a vôňou, preto ich radi jeme. Dokonale sa hodia k chlebu, syru a zelenine, čím vytvárajú dokonalé jedlo. Viete však, ako najlepšie skladovať údeniny?

Aký je najlepší spôsob skladovania mäsa?
Foto: shutterstock.com/SpeedKingz

Vzhľadom na rastúce ceny údenín je ich správne skladovanie kľúčové. Zle zabalená šunka sa rýchlo stáva nevhodnou na konzumáciu a v záujme nášho zdravia by sme ju mali vyhodiť. To prispieva k plytvaniu peniazmi a potravinami, preto stojí za to zvoliť vhodné obaly, aby si tieto produkty dlhšie zachovali čerstvosť a chuť.

Aký je najlepší spôsob skladovania mäsa? Vďaka týmto metódam vydrží dlhšie čerstvé

Mnoho ľudí dáva výrobky do chladničky bez rozmýšľania a šunku alebo klobásu uchovávajú v plastových vreckách. To je veľká chyba, pretože fólia neprepúšťa vzduch, čo podporuje rast baktérií a mäso je rýchlo pokryté slizkou kašou. Na čo si teda musíme dať pozor, aby sme mäsové výrobky bezpečne uchovali v chladničke?

Najdôležitejší je obal. Nakrájané mäso je najlepšie uchovávať v pergamenovom papieri (papier na pečenie) Tým je zabezpečená dostatočná cirkulácia vzduchu a neustále odvádzanie vlhkosti, čo výrazne spomaľuje proces kazenia.

Sušené a údené klobásy, ktoré vydržia dlhšie v chladničke, skladujte vo vzduchotesných sklenených nádobách. Pri skladovaní údenín sa tiež oplatí dbať na to, aby neprišli do priameho kontaktu s inými potravinami, napr. paradajkami alebo syrom. To podporuje prenos baktérií a následne rýchlejšie znehodnotenie.

Aký je najlepší spôsob skladovania mäsa? Správne usporiadanie produktov v chladničke.
Foto: shutterstock/Andrey_Popov

Ako predĺžiť čerstvosť studeného mäsa? Dôležitá je správna polica v chladničke

Správne usporiadanie produktov v chladničke je dôležité pre zachovanie ich čerstvosti.

Údeniny, mäso a morské plody by mali byť uložené na najnižšej polici, pretože vyžadujú nízke teploty.

Na vrchnej poličke sa oplatí ponechať produkty, ktoré majú krátku trvanlivosť, napr. zvyšky zo včerajšej večere alebo koláča.

Stredné police sú vyhradené pre vajcia a mliečne výrobky, napr. jogurty alebo syry.

Ovocie, zeleninu a bylinky uchovávajte v zásuvkách vystlaných papierovými utierkami.

Do dverí chladničky umiestňujeme výrobky, ktoré nie sú citlivé na zmeny teploty. Ide o rôzne druhy omáčok a nápojov.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Hoďte hrozno do uzatvárateľného vrecka a nebudete ľutovať. Ušetríte veľa času

Ako umývať jahody? Účinná domáca metóda, ktorú ma naučila moja babička. Používam ju už roky

The post Skladujete takto mäso? Robíte veľkú chybu. Pôjde rovno do koša appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj