Skip to content
Menu
Menu

Špagety bolognese s čerstvými paradajkami. Vôňa byliniek a korenia privedie na večeru aj vášho suseda

Prečítať článok

13.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Fischer Food Design).

Špagety bolognese sú jedlom, ktoré netreba predstavovať. Toto vlajkové jedlo talianskej kuchyne má na Slovensku mnoho priaznivcov. Vďaka nasledujúcemu receptu si ho môžete pripraviť za krátky čas s minimom ingrediencií.

Špagety bolognese sú jedlom, ktoré netreba predstavovať.
Foto: shutterstock/Fischer Food Design

Špagety bolognese sú jedným z najobľúbenejších a najchutnejších talianskych jedál. Niet divu, že si ho väčšina milovníkov cestovín pripravuje tak často. Vôňa, ktorá sa začne šíriť domom počas prípravy, priláka jeho hladných obyvateľov v okamihu.

Každodenná talianska hostina. Špagety v tejto verzii chutia božsky

Nemusíte ísť do Bologne, aby ste si vychutnali lahodné talianske jedlo a cítili sa ako hosť v autentickej trattorii. Rovnaký kulinársky zážitok vás čaká aj vo vašej kuchyni. Stačí, ak si nazbierate tie správne ingrediencie a venujete chvíľku času prečítaniu receptu nižšie. Zatiaľ ešte nikoho nesklamal, naopak, potešil každého, kto jeho návod uviedol do praxe.

Ingrediencie:

200 g špagiet,

300 g čerstvých paradajok,

160 g mletého bravčového alebo hovädzieho mäsa,

1 polievková lyžica masla,

2 PL olivového oleja,

2 strúčiky cesnaku,

1 vetvička čerstvého rozmarínu,

1 čajová lyžička sójovej omáčky,

1 čajová lyžička oregana,

soľ a korenie.

voliteľne: 50 g strúhaného parmezánu.

Každodenná talianska hostina. Špagety v tejto verzii chutia božsky
Foto: shutterstock/GK1982

Špagety bolognese s čerstvými paradajkami. Spôsob prípravy

Začnite tým, že v hrnci uvaríte osolenú vodu. Pridáme cestoviny a uvaríme ich al dente (polotvrdé). Po uvarení sceďte cestoviny a pustite sa do prípravy paradajkovej omáčky. Zeleninu sparíme, ošúpeme a rozštvrtíme. Odstráňte všetky stopky a semená.

Na panvici rozohrejte maslo a potom na ňom osmažte nadrobno nakrájaný alebo pretlačený cesnak. Po chvíli pridajte mleté mäso a ochuťte ho nasekaným rozmarínom, sójovou omáčkou, oreganom, soľou a korením. Trochu zvýšte teplotu a za stáleho miešania všetko niekoľko minút smažte. Keď mäso získa tmavšiu farbu, pridajte sparené paradajky a olej. Znovu zvýšte teplotu a všetko varte asi 2 – 3 minúty. Po tomto čase spojte cestoviny s omáčkou. Nakoniec posypte vrch voňavého pokrmu strúhaným parmezánom. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Zemiaky na francúzsky spôsob sú symfóniou chrumkavosti. Urobte si ich namiesto placiek a nebudete ľutovať

Toto je najlepší recept na špagety. Na omáčku nepotrebujete paradajky. Chuť môžete nájsť aj v inej zelenine

The post Špagety bolognese s čerstvými paradajkami. Vôňa byliniek a korenia privedie na večeru aj vášho suseda appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj