Skip to content
Menu
Menu

Stačí len pár ingrediencií a pripravíte koláč ľahký ako obláčik. Aby bol chuťovo výrazný, pridajte k nemu túto kôru

Prečítať článok

31.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/OlgaBombologna).

Ak ste si kládli otázku, či je možné pripraviť chutný koláč, ktorý je veľmi ľahký, tento recept vám to ukáže. Koláč, ktorý z neho vznikne, je ľahký ako obláčik a zároveň je veľmi chutný a sladký. Spojte len osem ingrediencií, vložte do rúry a sami uvidíte, čo z toho vznikne.

Recept na ryžový koláč. Na jeho prípravu toho naozaj veľa nepotrebujete, len to stojí za váš čas a trpezlivosť.
Foto: shutterstock/OlgaBombologna

Hoci rada varím a pečiem, nie vždy sa mi chce stáť v kuchyni. Keď ma ovládne lenivosť, siahnem po tomto koláči. Je to jeden z najjemnejších dezertov, aké môžete vôbec jesť. Hlavnou zložkou tohto koláča je ryža na rizoto. Kombinuje sa so základnými surovinami a pridávam aj kôru z pomaranča a trochu arómy z tohto ovocia.

Na prípravu tohto koláča toho naozaj veľa nepotrebujete, len to stojí za váš čas a trpezlivosť. My v ňom robíme naozaj veľmi málo, ryžu však treba spojiť s ostatnými prísadami a to je časovo náročné. Okrem toho samotné pečenie trvá asi hodinu, ale pre tú chuť, ktorú potom vytvoríte, to všetko stojí za to.

Recept na ryžový koláč

Ingrediencie:

300 g ryže na rizoto,

1,5 l mlieka,

250 ml vody,

150 g cukru,

5 vajec

štipka soli,

3 lyžice pomarančovej arómy,

pomarančová kôra.

Ryža na rizoto výborne sa hodí na prípravu koláča.
Foto: pexels.com/Eva Bronzini

Spôsob prípravy:

Ryžu vložte do hrnca, zalejte mliekom a vodou. Pridajte cukor a varte približne 45 minút. Občas premiešajte, aby sa ryža neprilepila. Po uvarení ju odstavte a nechajte vychladnúť.

Oddeľte žĺtky od bielkov. Do žltkov pridajte pomarančovú arómu a nastrúhanú pomarančovú kôru. Dobre premiešajte a spojte s vychladnutou ryžou.

Bielky vyšľahajte so soľou do tuha. Potom ich vmiešajte do ryžovej zmesi a jemne premiešajte.

Zmes nalejte do formy. Formu vopred vyložte papierom na pečenie alebo ju vymažte maslom a vysypte strúhankou.

Koláč pečieme vo vyhriatej rúre pri 160 °C približne 1 hodinu.

Nechajte vychladnúť a ozdobte práškovým cukrom a plátkami pomaranča.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Toto je najjednoduchší koláč na svete. Využite jahody, kým je ich sezóna

Neuveríte, aký je tento citrónový koláč jednoduchý. Urobila som ho a všetci sa po ňom idú zblázniť

The post Stačí len pár ingrediencií a pripravíte koláč ľahký ako obláčik. Aby bol chuťovo výrazný, pridajte k nemu túto kôru appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj