3.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Anna_Pustynnikova).
Paradajková polievka sa rýchlo pripraví a ešte rýchlejšie zmizne zo stola. Na čo premeniť jej prebytok? Vyhraďte si 5 minút na to, aby ste vyčarili chutné jedlo hodné šéfkuchára.
Paradajková polievka sa rýchlo pripraví a ešte rýchlejšie zmizne zo stola. Na čo premeniť jej prebytok? Vyhraďte si 5 minút…
Foto: shutterstock/Anna_Pustynnikova
Paradajková polievka má v srdciach mnohých ľudí osobitné miesto a vyvoláva v nich tie najkrajšie spomienky na detstvo. Najčastejšie sa pripravuje na báze vývaru a dá sa obmieňať podľa chuti.
Čo môžete urobiť so zvyškom paradajkovej polievky? Za 5 minút ju môžete premeniť na chutný krém
Keď nám zostane nadbytok paradajkovej polievky, čo sa nestáva často, máme celkom veľkú dilemu. Ako ju využiť? Nie je prekvapením, že jesť ju ďalší deň po sebe môže byť monotónne. Jej prebytok sa dá ľahko premeniť na úplne iný, rovnako lahodne chutiaci pokrm. Jednou z možností, ktorá vám zaberie menej ako 5 minút, je príprava aromatického krému. Je ideálny ako základ na pizzu, cestoviny, plnenú kapustu alebo pečené palacinky. Môžete ho použiť aj na prípravu mäsových a zeleninových pokrmov, ako je napríklad nákyp.
Ak chcete šikovne a chutne využiť včerajšiu paradajkovú polievku, potrebujete len mixér alebo nádobu na mixovanie. Celé vám to zaberie presne pár minút.
Foto: shutterstock/Anna_Pustynnikova
Ako čo najlepšie využiť paradajkovú polievku? Jeden trik premení paradajkovú polievku na lahodný krém
Ak chcete šikovne a chutne využiť včerajšiu paradajkovú polievku, potrebujete len mixér alebo nádobu na mixovanie. Celé vám to zaberie presne pár minút. Uistite sa, že polievka vychladla. Pripravte si 1 papriku, 1 cuketu, 2 cibule, 3 strúčiky cesnaku, niekoľko plátkov starého chleba, olivový olej, korenie, soľ a čerstvú bazalku.
Najprv ošúpte a nakrájajte papriku, cuketu, cibuľu a cesnak na malé kúsky.
Všetko to pridajte do paradajkovej polievky. Doplňte plátkami chleba, olejom, korením a bylinkami.
Pomocou mixéra alebo miešačky rozmixujte na hladkú kašu.
V prípade potreby dochuťte soľou a korením. Ozdobte čerstvou bazalkou a podávajte podľa chuti, napr. s krutónmi.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Paradajková polievka mi už nepripadá príliš kyslá. Dávam štipku do hrnca a vy začnete tiež
The post Stará mama hovorievala „nevylievaj paradajkovú polievku“. Za 5 minút z nej pripravím chutné jedlo. „Nebo v ústach“ appeared first on Vášeň v tebe.