8.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Lotus_studio).
Sezóna paradajok je v plnom prúde, a hoci sa dajú v obchodoch ľahko zohnať po celý rok, najchutnejšie sú práve v lete a začiatkom jesene. Používame ich na prípravu najrôznejších zálievok, šalátov a na sendviče. Ja však z paradajok pripravujem aj niečo iné. Táto chrumkavá pochúťka zmizne priamo z panvice.
Sezóna paradajok je v plnom prúde, a hoci sa dajú v obchodoch ľahko zohnať po celý rok, najchutnejšie sú práve v lete a začiatkom jesene.
Foto: shutterstock/Lotus_studio
Milujem paradajky v akejkoľvek podobe, ale táto desiata zvíťazí aj nad tou najlepšou polievkou alebo paradajkovou omáčkou. V lete som na večeru zvyčajne pripravovala zapekané cukety. Napadlo mi však, že aj keď takéto cuketové placky vychádzajú skvele, prečo to neskúsiť s paradajkami? Zobrala som zrelé paradajky z môjho kríka, sparila ich a opražila do zlatista. Samozrejme, nezabudla som ani na syr, veď kombinácia paradajok a syra je vždy hitom. Bože, aké to bolo výborné. Viem, že bez nich už nebudem môcť žiť.
Paradajky v tejto verzii sú hitom. Vyrobte a vyprážajte
Ingrediencie:
3 veľké zrelé paradajky, najlepšie malinové,
3 vajcia,
cca. 1/3 šálky celozrnnej múky,
cca. 1/3 šálky kukuričnej múky,
5 lyžíc strúhaného parmezánu alebo iného tvrdého syra,
syr,
soľ, korenie, oregano podľa chuti,
olej na vyprážanie.
Milujem paradajky v akejkoľvek podobe, ale táto desiata zvíťazí aj nad tou najlepšou polievkou alebo paradajkovou omáčkou. V lete som na večeru zvyčajne pripravovala zapekané cukety a cuketové placky.
Foto: shutterstock.com/MariaKovaleva
Obalené paradajky – ako na to:
Umyte paradajky a nakrájajte ich na pomerne hrubé plátky. Zľahka ich osolíme a okoreníme.
Do misky dáme pšeničnú múku, kukuričnú múku a nastrúhaný parmezán. Pridáme štipku soli a oregana. Premiešajte a spojte.
Vajíčka rozšľahajte. Môžete do nich pridať lyžicu majonézy – odporúčam! Potom každý plátok paradajky namočte do vajíčka a obalte v múke a syre.
Na panvici poriadne rozohrejte olej a keď je rozpálený, vložte doň plátky paradajok. Smažte ich z oboch strán dozlatista.
Po opečení položte paradajky na papierovú utierku, aby sa z nich odcedil prebytočný tuk. Podávajte ako náhradu mäsa v jedlách na večeru, ako občerstvenie na večierku s cesnakovou omáčkou alebo Thousand Island dipom alebo ako ľahkú večeru so šalátom a olivami.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Pôda pre paradajky. Do akej pôdy zasiať a zasadiť paradajky?
Ako správne viazať paradajky? Tento trik používajú ostrieľaní záhradkári
The post Takéto paradajky jem stále. Túto desiatu miluje celá rodina. Syr je dôležitý appeared first on Vášeň v tebe.