Skip to content
Menu
Menu

Tento koláč prekoná všetky koláče z cukrárne. Je jemný ako obláčik a vždy sa vydarí

Prečítať článok

18.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Anastasia_Panait).

Víkend bez dezertu pre mnohých neexistuje. Sladké pečivo rýchlo zmizne aj bez špeciálnych príležitostí, ale keď majú prísť hostia, zvyčajne siahneme po osvedčených receptoch. Ak chcete urobiť niečo netradičné, vyskúšajte tento krémový koláč. Hoci pripomína tortu, je oveľa jednoduchší a jeho chuť vám vyrazí dych.

Čo spraviť, aby piškótový koláč stúpal a nespadol?
Foto: shutterstock/Anastasia_Panait

Torty sa spájajú s narodeninovými oslavami, ale piškótovú tortu s krémom môžete pokojne podávať aj bez veľkej príležitosti. V tomto recepte nájdete všetko, čo majú fanúšikovia sladkostí najradšej. Hoci sa trochu podobá torte, jeho príprava je oveľa jednoduchšia. Môžete si ho tiež ozdobiť podľa vlastnej fantázie. Rozplýva sa v ústach, je dokonale vlhký, nie príliš sladký a navyše sa vždy vydarí.

Čo spraviť, aby piškótový koláč stúpal a nespadol? Vyskúšajte tento recept, ktorý sa vždy podarí

Príprava koláča sa začína, samozrejme, piškótou. Tá sa, ako viete, môže líšiť. Nešťastia sa stávajú, ale dá sa im ľahko predísť. Stačí si dať pozor na jednoduché chyby. Čo je potrebné urobiť, aby piškótový koláč stúpal a nespadol?

Všetky prísady musia mať izbovú teplotu, vajcia vyberte z chladničky aspoň dve hodiny pred pečením,

bielky šľahajte v suchej a čistej miske, najlepšie sklenenej alebo plastovej; aj trochu tuku spôsobí, že bielky budú tuhé a klesnú,

preosejte múku a po častiach ju pridávajte do cesta,

žĺtky pridávajte do cesta po jednom, nikdy nie všetky naraz,

rúru predhrejte pred pridaním cesta a počas pečenia neotvárajte rúru, iba na konci, aby ste koláč skontrolovali tyčinkou.

Recept na piškótový koláč, ktorý sa vždy podarí.
Foto: shutterstock.com/antpkr

Recept na piškótový koláč, ktorý sa vždy podarí. Ingrediencie

5 veľkých vajec,

3/4 šálky jemného cukru (165 g),

3/4 šálky pšeničnej múky (115 g),

1/4 šálky zemiakového škrobu (45 g).

Príprava:

Oddeľte bielky od žĺtkov. Bielka vyšľahajte do tuhej peny. Ku koncu po lyžiciach pridávajte do peny cukor. Stále šľahajte.

Do vyšľahaných bielkov a cukru pridávajte po jednom žĺtky. Nevypínajte mixér.

Keď pridáte všetky žĺtky a zmes je hladká a dobre vyšľahaná, vypnite mixér. Po častiach pridávajte preosiatu múku a škrob. Miešajte opatrne stierkou, aby ste nezabili žiadne vzduchové bubliny.

Cesto nalejte do papierom vystlanej tortovej formy (priemer 25 cm). Jemne ho vyrovnajte.

Formu vložte do rúry vyhriatej na 170 stupňov. Pečte približne 30-40 minút, kým nie je suchý.

Teraz najdôležitejší krok. Po vybratí upečeného a ešte horúceho piškótového koláča z rúry a ešte v tortovej forme ho z výšky približne 30 cm pustite dole. Odstavte, aby vychladol.

Redakcia Vašeň v tebe:

Súvisiace články:

Jablkový koláč, ktorý nie je jablkový koláč. Urobíte ho za chvíľu a bez pečenia

Čokoládový koláč bez múky. So štyrmi ingredienciami vytvoríte úžasne dobrý dezert

The post Tento koláč prekoná všetky koláče z cukrárne. Je jemný ako obláčik a vždy sa vydarí appeared first on Vášeň v tebe.

Source