Skip to content
Menu
Menu

Tento rok nevyrobím ani jeden pohár uhoriek. Namiesto toho dávam do jedál túto zeleninu

Prečítať článok

30.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/teleginatania).

Leto je ideálny čas na to, aby ste z pivnice vytiahli prázdne poháre a vložili do nich nové dobroty. Väčšina z nás určite staví na uhorky, ale tento rok si namiesto nich pripravte niečo iné. Táto zelenina sa bude perfektne hodiť a vy sa poďakujete za to, že ste si ju pripravili v zime.

Konzervované papriky sú skvelým spôsobom, ako si dlhšie uchovať chuť leta.
Foto: shutterstock/teleginatania

Konzervované papriky sú skvelým spôsobom, ako si dlhšie uchovať chuť leta, čo je cenné najmä v zimných mesiacoch, keď je čerstvá zelenina menej dostupná. Ich príprava zachová šťavnatosť a vôňu tejto zeleniny, ktorú si môžete vychutnávať počas celej zimy. Používanie konzervovanej papriky je nielen praktickým spôsobom, ako predĺžiť sezónu letných chutí, ale aj skvelým spôsobom, ako obohatiť zimné jedlá o čerstvé a výrazné chute.

Konzervované papriky sa môžu podávať ako samostatné občerstvenie, ideálne na oslavy alebo rodinné stretnutia, ako aj chutný doplnok každodenných obedov alebo raňajok. Vďaka ich rozmanitému použitiu sú vhodné na prípravu hlavných jedál aj jednoduchých šalátov alebo sendvičov. Výroba vlastných konzervovaných paprík je veľmi jednoduchá a podľa nasledujúceho receptu je ešte jednoduchšia.

Recept na konzervované papriky

Ingrediencie:

1 kg farebných paprík,

250 ml 6% octu,

250 ml vody,

100 g cukru,

2 PL soli,

4 strúčiky cesnaku nakrájané na plátky,

čajová lyžička horčičných semienok

čajová lyžička kôprových semienok,

čajová lyžička nového korenia,

čajová lyžička čierneho korenia,

jeden bobkový list na jednu nádobu,

lyžica olivového oleja na jednu nádobu.

Konzervované papriky sa môžu podávať ako samostatné občerstvenie, ideálne na oslavy alebo rodinné stretnutia, ako aj chutný doplnok každodenných obedov alebo raňajok.
Foto: shutterstock.com/A Kisel

Spôsob prípravy:

Papriky umyte, odstráňte semená a nakrájajte na pásiky alebo kúsky. Vložte ich do veľkého hrnca, zalejte vriacou vodou a blanšírujte 5 minút. Scedíme a dáme bokom, aby vychladli.

V samostatnom hrnci zmiešajte ocot, vodu, cukor, soľ a korenie. Priveďte do varu a varte 5 minút, kým sa cukor a soľ nerozpustia.

Do vyvarených pohárov vložte niekoľko plátkov cesnaku, horčičné semienka, kôpor, nové korenie, zrnká korenia, bobkový list a lyžicu olivového oleja. Potom pevne naplňte paprikou.

Všetko zalejte horúcim nálevom, pričom na vrchu nechajte asi 1 cm voľného miesta. Zavrite poháre a pasterizujte približne 10 minút. Po pasterizácii nechajte poháre vychladnúť, najlepšie hore dnom. Po uplynutí tohto času papriky uložte na chladné miesto.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Paradajkový pretlak – recept mám z babkinho zošita. Jej kľúčom k úspechu sú špecifické paradajky

V lete varím litre, v zime si vychutnávam sladkú chuť. Obľúbený kompót celej rodiny

The post Tento rok nevyrobím ani jeden pohár uhoriek. Namiesto toho dávam do jedál túto zeleninu appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj