Skip to content
Menu
Menu

Tieto bezmäsité placky vás dostanú do kolien. Chutia vynikajúco a na mäso si ani nespomeniete

Prečítať článok

6.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/olepeshkina).

Hľadáte zaujímavé nápady na večeru bez mäsa? Pripravte si tieto lahodné placky z červenej šošovice a určite si ich zamiluje celá rodina. Výborne sa hodia k zemiakom a šalátu. Aj ten najzarytejší mäsožravec siahne po ďalšej porcii.

Hľadáte zaujímavé nápady na večeru bez mäsa?
Foto: shutterstock/olepeshkina

Ak vás už nudia rezne a mleté mäso, vyskúšajte tento recept na placky z červenej šošovice. Príprava nezaberie veľa času a naozaj stojí za to. Zamilujú si ich dospelí aj deti a niektorí hovoria, že sú dokonca lepšie ako rezne.

Čo je na večeru namiesto mäsa? Placky z červenej šošovice potešia každého

V lete nemáte vždy chuť na mäsité jedlá. Vegetariánske verzie obľúbených jedál sú skvelou alternatívou. Šošovica je mimoriadne zdravá, pretože obsahuje veľa vlákniny, horčíka, draslíka a zinku a navyše je zdrojom kvalitných rastlinných bielkovín. 100 g tohto výrobku má 358 kcal.

V lete nemáte vždy chuť na mäsité jedlá. Vegetariánske verzie obľúbených jedál sú skvelou alternatívou.
Foto: shutterstock/azerbaijan_ stockers

Placky z červenej šošovice sa najlepšie hodia k vareným zemiakom, ale hodia sa aj k hamburgerom, hranolčekom a ryži. Recept je veľmi jednoduchý a nevyžaduje si žiadne špeciálne zručnosti. Zvládne ho aj začínajúci kuchár.

Ako pripravíte placky z červenej šošovice? Je to triviálne jednoduché. Bezmäsitú večeru si pripravíte za okamih

Na prípravu rezňov potrebujete:

pol šálky červenej šošovice

2 cibule

2 alebo 3 strúčiky cesnaku

mrkva

maslo

huby

2 vajcia

strúhanka

tuk na vyprážanie

korenie: soľ, korenie, údená paprika a petržlenová vňať

Postup:

Šošovicu najprv prepláchneme v sitku, potom ju vložíme do hrnca a zalejeme pohárom vody.

Osolíme a varíme asi 20 minút.

Po uplynutí tejto doby ju scedíme a vysypeme na tanier, aby vychladla.

Zeleninu nakrájajte na kocky a orestujte, pridajte prelisovaný cesnak a korenie.

Všetko vysypte do misy, pridajte šošovicu a premiešajte, aby vznikla hladká hmota.

Podľa chuti dochuťte, pridajte vajce a dve polievkové lyžice strúhanky.

Premiešame a vytvarujeme placky.

Pred vložením do panvice ich obalíme vo vajíčku a strúhanke. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Čo namiesto chleba na raňajky? Žiadne miešané vajíčka. Takáto „miska zdravia“ vás zasýti na niekoľko hodín

Žiadna voda s citrónom. Pripravte si „nápoj na chudnutie“. Do leta bude vaše brucho ploché ako doska

The post Tieto bezmäsité placky vás dostanú do kolien. Chutia vynikajúco a na mäso si ani nespomeniete appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj