21.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Lesya Dolyuk).
Niektoré dezerty sú také ikonické, že sa na ne ťažko zabúda. Nasledujúci koláč je práve taký a málokto o jeho existencii nevie. Vďaka spôsobu prípravy, ako aj chuti je ideálny do horúceho počasia, ktoré práve zažívame. Pripravte si ho s obľúbeným ovocím a sami sa presvedčte, že je fantastický.
Na prípravu tvarohového koláča toho veľa nepotrebujete. Potrebujete len niekoľko produktov vrátane obľúbeného ovocia.
Foto: shutterstock/Lesya Dolyuk
Tvarohový koláč je obľúbeným dezertom mnohých z nás a ja sama som jeho veľkou fanúšičkou. Môžete ho pripraviť na mnoho rôznych spôsobov a jedným z nich je pripraviť ho za studena. Je to skvelá možnosť v lete, keď sú za oknami vysoké teploty a my sa chceme čo najviac schladiť. Takýto cheesecake sa pripravuje veľmi ľahko, nevyžaduje si žiadne špeciálne zručnosti a je hotový za pár okamihov.
Na prípravu tvarohového koláča toho veľa nepotrebujete. Potrebujete len niekoľko produktov vrátane obľúbeného ovocia. Osobne si zvyčajne vyberám jahody, ale viem, že dobre poslúžia aj čučoriedky alebo maliny. Ak chcete svojmu dezertu dodať ešte viac chuti, môžete ho na záver doplniť obľúbeným želé.
Studený tvarohový koláč recept
Ingrediencie:
250 g sušienok,
120 g masla,
500 g jemného tvarohu
200 g cukru,
šťava a kôra z 1 citróna,
300 ml smotany (30-36 %),
12 g želatíny,
4 PL horúcej vody,
ovocie na ozdobu (napr. maliny, jahody).
Tvarohový koláč je obľúbeným dezertom mnohých z nás.
Foto: shutterstock/Alissala
Spôsob prípravy
Začnite prípravou korpusu. Sušienky rozdrvte alebo rozomeľte na drobné omrvinky. Môžete použiť mixér alebo ich rozdrviť v plastovom vrecku pomocou valčeka.
V hrnci rozpustite maslo. V miske zmiešajte sušienky s rozpusteným maslom a dôkladne premiešajte, kým nevznikne hladká hmota.
Lyžicou dajte zmes na dno tortovej formy (približne 22-24 cm), rovnomerne ju rozotrite a pritlačte. Vložíme do chladničky, aby stuhli.
Teraz je čas na tvarohovú zmes. Želatínu nasypeme do malej misky, zalejeme 4 lyžicami horúcej vody a dôkladne premiešame, kým sa želatína nerozpustí.
Tvaroh vymiešajte na hladkú hmotu. Pridáme cukor, citrónovú šťavu a kôru a dobre premiešame. Vyšľahajte smotanu do tuha.
Rozpustenú želatínu pridajte do tvarohovej zmesi a dobre premiešajte.
Postupne pridávajte smotanu a jemne miešajte, aby bola zmes nadýchaná a homogénna.
Pripravenú tvarohovú zmes nalejte na pripravený sušienkový základ. Navrch dáme ovocné pyré.
Prikryte potravinárskou fóliou a nechajte v chladničke aspoň 4 hodiny, najlepšie však cez noc, aby sa koláč vychladil a stuhol.
Pred podávaním vyberte koláč z formy, opatrne odstráňte potravinovú fóliu a nakrájajte ho na kúsky. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Vždy ich robím ako prílohu ku káve. Chutia lepšie ako čokoláda. Poznám jednoduchý recept bez pečenia
Robím ich vo štvrtok ráno a mám pokoj na raňajky až do nedele. Sú výživné a chutné
The post Toto je dezert, ktorý musíte mať každé leto. Počas dovolenky ho robím aspoň dvakrát týždenne appeared first on Vášeň v tebe.