Skip to content
Menu
Menu

Toto je recept na vašu ďalšiu večeru. Mäkké a ľahké mäso skombinujte práve s touto omáčkou. Rodina sa zblázni

Prečítať článok

5.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/istetiana).

Každý deň sa snažíme, aby naše večere boli čo najlepšie. Vymýšľame rôzne kombinácie chutí a niekedy používame len tie najjednoduchšie chute. Toto jedlo chutí všetkým členom našej rodiny a vždy rýchlo zmizne.

Ako si pripraviť tento chutný recept?
Foto: shutterstock/istetiana

Pri hľadaní jednoduchých, ale chutných jedál často narážame na recepty, ktoré kombinujú ľahké prísady so zaujímavými chuťami. Pozornosť pútajú najmä tie jedlá, ktoré sú rýchle na prípravu a ktoré uspokoja chuť celej rodiny. Kulinárske experimenty s ľahkým mäsom a aromatickými prísadami môžu priniesť nečakané, ale jedinečné výsledky.

Takýmto jedlom sú morčacie mäsové guľky v kôprovo-paradajkovej omáčke. Ide o jednoduchý a chutný recept, v ktorom sa jemné morčacie mäso spája s výraznou chuťou omáčky. Je pripravená s kôprom, ktorý máme radi, ako aj so šťavnatými paradajkami. Každý, kto tieto mäsové guľky vyskúša, si ich určite zamiluje. Môžu sa podávať s rôznymi prílohami, ako sú cestoviny, ryža alebo varené zemiaky.

Ide o jednoduchý a chutný recept, v ktorom sa jemné morčacie mäso spája s výraznou chuťou omáčky.
Foto: shutterstock/Timolina

Recept na morčacie mäsové guľky v kôprovo-paradajkovej omáčke

Prísady na mäsové guľky:

500 g mletého morčacieho mäsa

vajce

malá cibuľa

2 strúčiky cesnaku

pol šálky strúhanky

2 lyžice nasekaného kôpru

soľ a korenie podľa chuti

Omáčka je pripravená s kôprom, ktorý máme radi, ako aj so šťavnatými paradajkami.
Foto: shutterstock/Dudarev Mikhail

Prísady na omáčku:

plechovka nakrájaných paradajok

250 ml vývaru

malá cibuľa

2 strúčiky cesnaku

150 ml 18% smotany

2 PL nasekaného kôpru

1 PL olivového oleja

soľ a korenie podľa chuti

Spôsob prípravy:

Zo zmesi vytvarujte malé mäsové guľky.
Foto: shutterstock.com/Longfin Media

V miske zmiešajte mleté morčacie mäso, vajce, nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, strúhanku, kôpor, soľ a korenie. Zo zmesi vytvarujte malé mäsové guľky.

Na veľkej panvici rozohrejte olivový olej a opečte mäsové guľky z každej strany, kým dobre nezhnednú. Mäsové guľky vyberte z panvice a odložte bokom.

Na tej istej panvici orestujte nakrájanú cibuľu, pridajte prelisovaný cesnak a minútu smažte. Pridajte nakrájané paradajky a vývar, priveďte do varu, potom znížte teplotu a varte asi 10 minút.

K prísadám pridajte smotanu a kôpor, premiešajte a dochuťte soľou a korením. Mäsové guľky vložte späť do omáčky a spolu varte ďalších 10 minút, kým nie sú úplne uvarené. Podávajte horúce s obľúbenou prílohou.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Letné mleté fašírky miluje celá rodina. Sú šťavnaté, pretože sa spolieham na tri prísady

Bravčové rezne už nenamáčam do mlieka.

The post Toto je recept na vašu ďalšiu večeru. Mäkké a ľahké mäso skombinujte práve s touto omáčkou. Rodina sa zblázni appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj