5.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/istetiana).
Každý deň sa snažíme, aby naše večere boli čo najlepšie. Vymýšľame rôzne kombinácie chutí a niekedy používame len tie najjednoduchšie chute. Toto jedlo chutí všetkým členom našej rodiny a vždy rýchlo zmizne.
Ako si pripraviť tento chutný recept?
Foto: shutterstock/istetiana
Pri hľadaní jednoduchých, ale chutných jedál často narážame na recepty, ktoré kombinujú ľahké prísady so zaujímavými chuťami. Pozornosť pútajú najmä tie jedlá, ktoré sú rýchle na prípravu a ktoré uspokoja chuť celej rodiny. Kulinárske experimenty s ľahkým mäsom a aromatickými prísadami môžu priniesť nečakané, ale jedinečné výsledky.
Takýmto jedlom sú morčacie mäsové guľky v kôprovo-paradajkovej omáčke. Ide o jednoduchý a chutný recept, v ktorom sa jemné morčacie mäso spája s výraznou chuťou omáčky. Je pripravená s kôprom, ktorý máme radi, ako aj so šťavnatými paradajkami. Každý, kto tieto mäsové guľky vyskúša, si ich určite zamiluje. Môžu sa podávať s rôznymi prílohami, ako sú cestoviny, ryža alebo varené zemiaky.
Ide o jednoduchý a chutný recept, v ktorom sa jemné morčacie mäso spája s výraznou chuťou omáčky.
Foto: shutterstock/Timolina
Recept na morčacie mäsové guľky v kôprovo-paradajkovej omáčke
Prísady na mäsové guľky:
500 g mletého morčacieho mäsa
vajce
malá cibuľa
2 strúčiky cesnaku
pol šálky strúhanky
2 lyžice nasekaného kôpru
soľ a korenie podľa chuti
Omáčka je pripravená s kôprom, ktorý máme radi, ako aj so šťavnatými paradajkami.
Foto: shutterstock/Dudarev Mikhail
Prísady na omáčku:
plechovka nakrájaných paradajok
250 ml vývaru
malá cibuľa
2 strúčiky cesnaku
150 ml 18% smotany
2 PL nasekaného kôpru
1 PL olivového oleja
soľ a korenie podľa chuti
Spôsob prípravy:
Zo zmesi vytvarujte malé mäsové guľky.
Foto: shutterstock.com/Longfin Media
V miske zmiešajte mleté morčacie mäso, vajce, nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, strúhanku, kôpor, soľ a korenie. Zo zmesi vytvarujte malé mäsové guľky.
Na veľkej panvici rozohrejte olivový olej a opečte mäsové guľky z každej strany, kým dobre nezhnednú. Mäsové guľky vyberte z panvice a odložte bokom.
Na tej istej panvici orestujte nakrájanú cibuľu, pridajte prelisovaný cesnak a minútu smažte. Pridajte nakrájané paradajky a vývar, priveďte do varu, potom znížte teplotu a varte asi 10 minút.
K prísadám pridajte smotanu a kôpor, premiešajte a dochuťte soľou a korením. Mäsové guľky vložte späť do omáčky a spolu varte ďalších 10 minút, kým nie sú úplne uvarené. Podávajte horúce s obľúbenou prílohou.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Letné mleté fašírky miluje celá rodina. Sú šťavnaté, pretože sa spolieham na tri prísady
Bravčové rezne už nenamáčam do mlieka.
The post Toto je recept na vašu ďalšiu večeru. Mäkké a ľahké mäso skombinujte práve s touto omáčkou. Rodina sa zblázni appeared first on Vášeň v tebe.