Skip to content
Menu
Menu

Už dávno nerobím bravčové rezne, pretože som sa naučila tento recept. Rezne, ktoré vyjdú, sú vynikajúce

Prečítať článok

21.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Mironov Vladimir).

Bravčové rezne sú vynikajúce, ale robíme ich tak často, že časom už nemusia chutiť tak dobre ako kedysi. Ak máte pocit, že vás už nudia, siahnite po tomto recepte. Pripravíte rezne, ktoré sú jemné a vďaka obalu ešte chutnejšie.

Pripravíte rezne, ktoré sú jemné a vďaka obalu ešte chutnejšie.
Foto: shutterstock/Mironov Vladimir

Rezne sú sučasťou večere, ktorá sa hneď po šalátoch najčastejšie objavuje na našich stoloch. Kúsky mäsa obalíme v rôznych veciach, aby nám vyšiel obal, na ktorý sa ťažko zabúda. Okrem múky, vajíčka a strúhanky sa teda oplatí pridať do receptov aj ďalšie ingrediencie, aby ste si vychutnali chute, ktoré v reštauráciách neochutnáte.

Na prvý pohľad sa predpis zdá byť mätúci. Zmes, v ktorej sa má neskôr mäso namáčať, je veľmi podobná cestu na zemiakové placky. Ale namiesto placiek však vzniknú rezne, ktoré sa rozplývajú v ústach. Tento recept je možno riskantný, ale keď ho raz vyskúšate, hneď si ho zamilujete.

Recept na kuracie rezne v zemiakovom cestíčku

Ingrediencie:

500 g kuracích pŕs,

500 g zemiakov,

100 g pšeničnej múky,

2 vajcia,

2 PL mlieka,

200 g strúhaného tvrdého syra,

2 PL kyslej smotany.

3 strúčiky cesnaku,

soľ,

korenie,

olej na smaženie.

Recept na kuracie rezne v zemiakovom cestíčku je možno riskantný, ale keď ho raz vyskúšate, hneď si ho zamilujete.
Foto: shutterstock/UlianovDmitrii

Spôsob prípravy:

Prvým krokom je starostlivosť o zemiaky. Ošúpte ich, umyte a nastrúhajte na malom strúhadle.

Zemiaky vložte do väčšej misy, jemne ich osoľte a nechajte asi 10 minút odstáť. Po uplynutí tejto doby ich poriadne vyžmýkajte od prebytočnej vody a vložte späť do misy.

K zemiakom pridajte múku preosiatu cez sito, prilejte mlieko, rozšľahajte vajcia a pridajte soľ a korenie. Nezabudnite pridať prelisovaný cesnak a kyslú smotanu. Prísady dôkladne premiešajte.

Kuracie prsia očistite od všetkých blán a chrupaviek a potom ich nakrájajte na stredne veľké plátky. Každý plátok jemne naklepte tĺčikom a z oboch strán ho podľa potreby posypte soľou a korením.

Hotové mäso obaľte v múke a potom ponorte do zemiakového cesta. Dbajte na to, aby sa cesto prilepilo na kurča zo všetkých strán.

Na panvici rozohrejte 4 lyžice oleja, a keď je dostatočne horúci, položte naň kúsky kurčaťa. Smažte ich z oboch strán dozlatista. Pred ukončením smaženia posypte jednu stranu strúhaným syrom, prikryte pokrievkou a smažte, kým sa mierne nerozpustí.

Hotové položte na tanier vystlaný papierovou utierkou. Podávajte na večeru s obľúbenou prílohou.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Rýchly a zdravý nápad na večeru za pár okamihov. Prelomte tradíciu a pripravte si tieto zdravé rezne

Syrové slimáky z lístkového cesta. Už za štvrť hodiny budete môcť svojim hosťom ponúknuť chutné občerstvenie

The post Už dávno nerobím bravčové rezne, pretože som sa naučila tento recept. Rezne, ktoré vyjdú, sú vynikajúce appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj