4.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa).
Toto je najlepší recept na guacamole. Je jednoduchý na prípravu a používajú sa len čerstvé suroviny. Bez zbytočných prísad. Je to ľahké a chutné. Len čo sa objaví na stole, hneď aj zmizne.
Výskúšajte recept na najlepšie domáce guacamole.
Foto: shutterstock/New Africa
Hoci táto lahodná pochúťka bola pôvodne objavená v mexickej kuchyni, už mnoho rokov sa stáva čoraz obľúbenejším pokrmom v celej Európe, vrátane Slovenska. Guacamole je avokádový pokrm, v podstate surové avokádo zmiešané s ďalšími prísadami, ktoré mu dodávajú chuť. Mnohí to používajú aj ako dip, či nátierku.
Ako pripraviť dobré guacamole? Recept s avokádom je základom jeho chuti a hodnoty
Avokádo má najvyššiu celkovú lipofilnú antioxidačnú kapacitu spomedzi ovocia a zeleniny.
Foto: pexels/mali maeder
Avokádo dáva guacamole zelený základ, zatiaľ čo ostatné prísady, ako sú paradajky a cibuľa, mu dodávajú jedinečnú chuť. Táto pochúťka je ideálnym každodenným občerstvením, ako aj doplnkom mexických jedál. Guacamole je vďaka svojmu avokádovému základu aj cenným zdrojom mnohých živín a vitamínov. Základom je avokádo. Hľadajte také, ktoré je zrelé, ale zároveň pevné. Vyhnite sa mäkkým a kašovitým.
Ako si teda vybrať dobré a zrelé avokádo? Najskôr vezmite také, ktoré má ešte stopku. Ak bola stopka v obchode odstránená, je pravdepodobnejšie, že bude mať vo vnútri hnedé škvrny. Potom jemne stlačte jeden koniec. Mal by byť pevný, ale mierne ohybný.
Ako urobiť chutné guacamole? Jednoduchý recept na mexický predkrm
Na svete existujú stovky rôznych receptov na guacamole. Nepreháňajte to však s komplikovanosťou, pretože tajomstvo jedinečnej chuti tohto tradičného mexického predjedla spočíva v jednoduchosti a čerstvosti ingrediencií. Guacamole má byť jednoduché na prípravu a chutné. Potrebujete len avokádo, cibuľu, paradajky, koriander, chilli papričky, limetkovú šťavu, cesnak a soľ.
Jednoduché, rychlé a chutné – to je guacamole.
Foto: Pixabay/Lebensmittelfotos
Tri zrelé avokáda prekrojte na polovicu, odstráňte kôstku, vydlabte dužinu a vložte do misky.
Potom ich vidličkou jemne roztlačte na požadovanú úroveň hladkosti.
Pridajte 1/4 červenej cibule, 1 paradajku nakrájanú na kocky, koriander, 1 čajovú lyžičku nadrobno nakrájanej chilli papričky, 1 strúčik cesnaku, 2 lyžice limetkovej šťavy a štipku soli.
Všetko spolu premiešajte.
Guacamole veľmi rýchlo oxiduje a hnedne. Limetková šťava pomáha tento proces spomaliť.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Skombinujte avokádo s týmito ingredienciami. Je to najlepšia nátierka na chlebíček alebo úžasný dip
The post Už nie humus alebo tahini. Z tohto dipu robím vždy 2 misky. Chuť poteší aj vyberavých jedákov appeared first on Vášeň v tebe.