Skip to content
Menu
Menu

V dôsledku toho sa nakladané uhorky stávajú plesnivými a mäkkými. Všetky poháre pôjdu do koša

Prečítať článok

14.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/artellliii72).

Nakladané uhorky patria medzi najčastejšie vyrábané zaváraniny na Slovensku. Sú vhodné na konzumáciu samotné, ale dajú sa použiť aj ako sendvič alebo ako prísada do šalátov. Uhorky však niekedy splesnivejú už po niekoľkých týždňoch. Prečo sa to deje?

Nakladané uhorky patria medzi najčastejšie vyrábané zaváraniny na Slovensku.
Foto: Pixabay/artellliii72

Nakladanie uhoriek by sa zdalo jednoduché, no ukazuje sa, že mnohí z nás robia niekoľko chýb, kvôli ktorým sa uhorky rýchlejšie kazia. Fanúšikovia kyslých uhoriek vedia, že niekedy stačí jeden malý detail a celá naša snaha splesnivie a treba ju vyhodiť. Ako tomu zabrániť?

Prečo nakladané uhorky zmäknú? Tu je niekoľko bežných chýb, ktoré spôsobujú zlyhanie

Než začnete uhorky zavárať, zalejte ich studenou vodou a nechajte aspoň 6 hodín. Najlepšie je to urobiť hneď po prinesení z obchodu. Dôležité je aj používanie soli. Na morenie je najvhodnejšia kamenná soľ bez jódu, pretože bežná kuchynská soľ môže mať negatívny vplyv na kvasenie.

Ďalším prvkom, ktorému je potrebné venovať pozornosť, je usporiadanie uhoriek v pohári. Najlepšie by bolo, keby boli stlačené kolmo a neplávali, pretože sa môžu rýchlejšie rozpadnúť. Voda by mala zakryť všetky uhorky, inak zelenina začne plesnivieť. Osvedčeným trikom našich babičiek je pridávanie cukru do nálevu, vďaka čomu predĺžime trvanlivosť a uhorky budú lepšie konzervované.

Než začnete uhorky zavárať, zalejte ich studenou vodou a nechajte aspoň 6 hodín.
Foto: Pixabay/ekk814

Ako spraviť nakladané uhorky? Tento recept je jednoduchý. Zvládne to aj nekvalifikovaný kuchár

Na prípravu nakladaných uhoriek potrebujeme:

1 kg uhoriek,

50 g kamennej soli,

2 písmená vody,

2 polievkové lyžice cukru,

10 zrniek čierneho korenia,

3 bobkové listy,

1 lyžica horčičných semienok,

kôpor,

4 strúčiky cesnaku.

Uhorky umyte, potom prevarte vodu a pridajte soľ, cukor, bobkové listy, korenie a horčičných semienok. Na dno pohárov dajte cesnak a kôpor a potom poukladajte uhorky. Zalejeme ich pripraveným nálevom a pevne uzavrieme. Necháme 2-3 dni odležať a po uplynutí tejto doby odložíme na chladné miesto, napr. v suteréne alebo ho vložte do chladničky.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Vylievate vodu po zemiakoch? Chráň Boh! Opätovné použitie a efekt vás poteší

Ako prať topánky v práčke, aby boli v dobrom stave? Niekedy stačí jeden výrobok z chladničky

The post V dôsledku toho sa nakladané uhorky stávajú plesnivými a mäkkými. Všetky poháre pôjdu do koša appeared first on Vášeň v tebe.