08.08.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Grandiflora).
Keď vám počasie za oknom pripomína prebiehajúce letné prázdniny, zamierte do kuchyne a hľadajte ochladenie. V chladničke určite nájdete tri základné ingrediencie, z ktorých za pár okamihov vytvoríte osviežujúci, ľahký a nízkokalorický dezert. Môžete ho zjesť bez obáv o svoju postavu.
Aké dezerty na leto? Nízkokalorické a príprava za pár okamihov.
Foto: shutterstock/Grandiflora
Keď teploty za oknom prudko stúpajú, zúfalo hľadáte akýkoľvek spôsob, ako sa ochladiť. Prvá myšlienka? Chutné, sladké a predovšetkým studené – zmrzliny! Tie však, často s extrémne dlhým a nezdravým zoznamom ingrediencií, môžu v priebehu niekoľkých okamihov zničiť vaše zdravie.
Na iné občerstvenie s nezdravým cukrom na prvom mieste zoznamu by ste tiež mali zabudnúť, najmä v lete. Stačí sa však pozrieť do svojich kuchynských zásob a postupne si vytvoriť chutný a ľahký dezert len z troch produktov, ktoré trochu povzbudia aj vaše zdravie. Znie to neuveriteľne? Poďme sa do toho pustiť!
Aké dezerty na leto? Ľahké, osviežujúce a chutné
V horúcich dňoch by mali byť dezerty osviežujúce a nízkokalorické. Nič nefunguje lepšie ako zákusok na báze bieleho jogurtu, ovocia a želé – ktoré určite nájdete vo svojej kuchyni.
Vzhľad trochu pripomína obľúbený banoffee a chuť taliansku panna cottu. Neobsahuje však príliš veľa cukru ani tuku, takže nepriberiete a dokonale osvieži. Takže ho môžete jesť v lete bez výčitiek svedomia.
Biely jogurt dodá telu cenné bielkoviny, vápnik a fosfor, zatiaľ čo želé vďaka kolagénu, ktorý obsahuje, prospieva kĺbom a šľachám. Okrem toho ovocie – bez ohľadu na to, aké máte práve v chladničke – bude skvelým zdrojom vlákniny, vitamínov, minerálnych solí a antioxidantov. Tak sa pustite do práce.
Nič nefunguje lepšie ako zákusok na báze bieleho jogurtu, ovocia a želé.
Foto: shutterstock/olepeshkina
Ako pripraviť chutný a zdravý dezert? Môžete ho pripraviť za 15 minút
Na prípravu triviálneho, ale chutného a nízkokalorického dezertu budete potrebovať:
1 hroznové želé, citrónové želé (podľa preferencií),
1 malinové želé (podľa vašich preferencií),
1 šálku malín (alebo akéhokoľvek iného ovocia, ktoré máte v chladničke),
400 g bieleho jogurtu.
Spôsob prípravy:
Želé rozpustite v ¼ šálky vriacej vody a miešajte, kým sa želatína úplne nerozpustí. Odstavte a nechajte vychladnúť. Malinové želé rozpustite v 1 šálke vriacej vody a nechajte vychladnúť.
V horúcom počasí rozpustite želé v menšom množstve vody, ako odporúča výrobca – lepšie stuhne. Chuť želé by mala byť tiež prispôsobená ovociu, ktoré sa do dezertu pridáva.
Polovicu malín (alebo iného ovocia) rozložte na dno štyroch dezertných misiek. Zalejte polovicou želé a nechajte stuhnúť.
Jogurt zmiešajte s jedným zo želé a nalejte do misiek. Nechajte stuhnúť.
Vrch dezertov posypte malinami a zalejte zvyšným želé. Misky vložte na niekoľko hodín do chladničky, aby dezert stuhol. Vychutnajte si!
Vzhľad trochu pripomína obľúbený banoffee a chuť taliansku panna cottu.
Foto: shutterstock/sweet marshmallow
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Rýchly marhuľový koláč. Je to najjednoduchší dezert na svete
Prečo za ňu platiť, keď si ju môžete vyrobiť doma? Tento recept na domácu zmrzlinu je perfektný
The post V lete ho jedzte bez obáv o svoju postavu. Pripravíte ho za pár okamihov appeared first on Vášeň v tebe.