Skip to content
Menu
Menu

V lete ma nenapadne robiť inú polievku. Moja rodina trvá na „vylepšenej“ zeleninovej

Prečítať článok

14.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Lapina Maria).

Zeleninová polievka s cuketou a šošovicou je ideálny nápad na dovolenkový obed. Aromatický vývar nielen dobre chutí, ale aj zasýti na dlhé hodiny. Je ťažké zastaviť sa len pri jednej porcii. Čo pridávame do polievky s cuketou?

Zeleninová polievka s cuketou a šošovicou je ideálny nápad na dovolenkový obed.
Foto: shutterstock/Lapina Maria

Čo by ste mali pridať do polievky s cuketou? Určite v nej nesmie chýbať chutná a zdravá zelenina. V letnom období to nie je ťažké. Stačí sa prejsť na miestny trh alebo navštíviť obchod s potravinami. Lacné a ľahko dostupné produkty tam máte na dosah ruky. Nižšie vám vysvetlíme, ako si pripraviť najlepšiu zeleninovú polievku s cuketou a šošovicou. Je to skutočné majstrovské dielo.

Čo pridávame do polievky s cuketou? Kľúčom k úspechu je čerstvá zelenina a správny recept

Šošovica a cuketa sa len zriedkavo dostanú na náš stôl v podobe polievky. A to je veľká chyba, pretože táto zelenina poskytuje nielen chuťový zážitok, ale aj množstvo vitamínov a výživových hodnôt. Zapracované do aromatického vývaru sú ideálne ako chutné a výživné jedlo pre celú rodinu.

Ingrediencie:

2 l mäsového alebo zeleninového vývaru,

300 g cukety,

450 g karfiolu,

130 g červenej šošovice,

90 ml 18% kyslej smotany,

2 malé zemiaky,

3 strúčiky cesnaku,

mrkva,

paradajky,

koreniny: tymián, kurkuma, oregano, soľ, korenie,

olej alebo maslo na smaženie.

Cuketa poskytuje nielen chuťový zážitok, ale aj množstvo vitamínov a výživových hodnôt.
Foto: shutterstock/avphotosales

Zeleninová polievka s cuketou a šošovicou. Ako pripraviť

Začnite dôkladným umytím zeleniny. Zemiaky, cuketu a paradajku nakrájajte nadrobno, potom nastrúhajte mrkvu a pridajte do vysokého hrnca s horúcim tukom. Po niekoľkých minútach restovania pridáme na plátky nakrájanú cuketu a prelisované alebo nadrobno nakrájané strúčiky cesnaku.

Po krátkej chvíli zalejte zeleninu vopred pripraveným vývarom alebo bujónom. Do vriaceho vývaru pridajte zemiaky a šošovicu. Prikryté varte približne 20 minút. Ku koncu varenia polievku ochuťte soľou, korením, kurkumou a obľúbenými bylinkami.

V poslednom kroku pridajte do hrnca paradajky a ružičky karfiolu. Všetko zahustite smotanou a premiešajte. Pokračujte vo varení ešte niekoľko minút a keď všetka zelenina zmäkne, odstavte hrniec z ohňa. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Kapustová polievka je jedna z najlepších polievok. Ja ju vylepšujem trochou ľahkej tekutiny

Paradajková polievka v tejto verzii poteší. Predtým, ako ich hodíte do hrnca, urobte s paradajkami jednu vec

The post V lete ma nenapadne robiť inú polievku. Moja rodina trvá na „vylepšenej“ zeleninovej appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj