Skip to content
Menu
Menu

V meste sa ramenu vyhýbam veľkým oblúkom. Doma si urobím lepší a na tanieri mi nič nezostane

Prečítať článok

24.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Jack7_7).

Táto polievka si získala srdcia Európanov a na Slovensku sa objavuje čoraz viac miest, kde ju môžete ochutnať. Nemusíte však míňať peniaze na návštevu reštaurácie, pretože japonský pokrm si môžete pripraviť sami. Ako si pripraviť domáci ramen? Recept je jednoduchý a nevyžaduje si žiadne špeciálne zručnosti.

Táto japonská polievka si získala srdcia Európanov. Ako si pripraviť domáci ramen?
Foto: shutterstock/Jack7_7

Z čoho sa skladá ramen? Existuje veľa receptov na toto jedlo, ale základom polievky je vývar a rezance. Často sa pripravuje s prísadami, ako sú fazuľové klíčky, bambusové výhonky, sezamové semienka, nakladané vajcia, nori, rybacia omáčka a plátky mäsa. Ako si pripraviť chutný domáci ramen? Vychádza to šialene, ale musíte byť trpezliví.

Ako pripraviť dobrý ramen? Recept nie je zložitý. Tu sú ingrediencie, ktoré potrebujete

Na prípravu tradičného ramenu potrebujete:

500 g hovädzích rebier,

dve kuracie stehná,

dve cibule,

dve mrkvy,

polovicu zeleru,

petržlen,

koreň zázvoru,

štyri strúčiky cesnaku,

80 ml sójovej omáčky,

rezance ramen,

korenie: škorica, tri koriandrové zrnká, rybacia omáčka, korenie, klinčeky.

Doplnky, ktoré môžete pripraviť na zvýraznenie chuti polievky, sú:

polomäkké varené vajcia,

sušené riasy,

nasekaná pažítka,

tofu,

huby shiitake,

klíčky fazule mungo.

Ako pripraviť dobrý ramen? Recept nie je zložitý.
Foto: shutterstock/ventdusud

Ako pripraviť dobrý ramen? Zapamätajte si jednu vec. Len tak bude mať dokonalú čírosť

Začnite vývarom. Mäso zalejte vodou a priveďte do varu, pridajte očistenú zeleninu, asi 8 cm koreňa zázvoru a rozdrvený cesnak. Podľa chuti okoreňte, zalejte sójovou omáčkou a varte tri až štyri hodiny. Nezabudnite pozbierať usadeniny z povrchu. Cestoviny uvarte podľa pokynov na obale. Ak do polievky hodíte napríklad huby shiitake, namočte ich na dve hodiny a pred pridaním do polievky ich nakrájajte na kúsky. Tofu jednoducho nakrájajte na kocky a osmažte. Keď je vývar hotový, preceďte ho, aby bol číry, a nalejte na rezance pripravené v miskách. Pridajte svoje obľúbené ďalšie ingrediencie, ktoré sú už na tanieri.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Táto sezónna polievka chutí ako v reštaurácii. Pripravte si ju, kým je hlavná zložka lacná

Máte dosť paradajkovej polievky? Tentoraz si z vývaru pripravte túto málo známu, ale chutnú polievku

The post V meste sa ramenu vyhýbam veľkým oblúkom. Doma si urobím lepší a na tanieri mi nič nezostane appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj