Skip to content
Menu
Menu

Vďaka tomuto triku sú hranolky chutnejšie. Budú chrumkavé a zlatisté

Prečítať článok

10.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock: pilipphoto).

Hranolky sú takým obľúbeným občerstvením, že ich pozná každý v každom kúte sveta. Podľa štandardného receptu sú chrumkavé a zlatisté, ale podľa tohto receptu sú ešte chutnejšie. Stačí ho len pripraviť a máte hotovo.

Ako si pripraviť hranolky z varených zemiakov?
Foto: shutterstock: pilipphoto

Niekedy máme chuť na niečo iné, niečo, čo prekvapí naše chuťové poháriky a zároveň je to jednoduché a rýchle jedlo. Ideálnym riešením môže byť občerstvenie, ktoré je nielen chutné, ale zároveň nám umožňuje použiť suroviny, ktoré už často máme doma. Tieto typy receptov sú záchranou, keď nám chýba čas alebo nápady na niečo špeciálne.

Jedným z takýchto receptov sú hranolky z varených zemiakov. Ide o jedinečný spôsob využitia zemiakov, ktorý im dáva novú podobu a chuť. Tieto hranolky sú zvonka chrumkavé, zvnútra mäkké a ich príprava je triviálne jednoduchá. Môžete ich tiež ochutiť obľúbeným korením a podávať ako prílohu k večeri alebo ako samostatné občerstvenie. Vyskúšajte tento recept a uvidíte, aké chutné môžu byť domáce hranolky.

Recept na hranolky z varených zemiakov

Zloženie:

5 veľkých zemiakov

2 PL olivového oleja

čajová lyžička soli

1/2 čajovej lyžičky sladkej papriky

1/2 čajovej lyžičky sušeného cesnaku

1/4 čajovej lyžičky korenia

olej na vyprážanie

Tieto typy receptov sú záchranou, keď nám chýba čas alebo nápady na niečo špeciálne.
Foto: shutterstock/Pixel-Shot

Spôsob prípravy:

Zemiaky ošúpte, nakrájajte na kúsky a uvarte v osolenej vode do mäkka.

Uvarené zemiaky sceďte a roztlačte na hladkú kašu.

Do zemiakovej zmesi pridajte olivový olej, soľ, sladkú papriku, cesnakový prášok a korenie. Dôkladne premiešajte.

Zemiakovú zmes potom preložte do plastového vrecka. Zmes rozvaľkajte na rovnomernú placku hrubú asi 1 cm. Z placky potom opatrne vykrajujte pásiky, aby ste vytvorili hranolčeky.

V hlbokej panvici alebo hrnci rozohrejte olej na 180 °C.

Hranolky smažte po častiach, kým nie sú zlatisté a chrumkavé. Vyberte ich dierkovanou lyžicou a nechajte odkvapkať na papierových utierkach, aby ste sa zbavili prebytočného oleja.

Podávajte horúce ako občerstvenie alebo napríklad ako prílohu k obľúbenému jedlu.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Pečené zemiaky ako z pahreby. Môžete si ich pripraviť doma

V tomto vývare uvarte zemiaky. Vaše chuťové poháriky budú v siedmom nebi

The post Vďaka tomuto triku sú hranolky chutnejšie. Budú chrumkavé a zlatisté appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj