Skip to content
Menu
Menu

Vezmite si studené maslo a strúhadlo. Geniálne je slabé slovo. Škoda, že som tento trik nepoznal skôr

Prečítať článok

5.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Súkromný archív).

Nič nie je chutnejšie ako chrumkavý krajec chleba natretý maslom. Stačí ho doplniť syrom, zeleninou a údeninami, aby ste si pripravili majstrovské raňajky. Často sa však stáva, že z chladničky vyberieme kocku tvrdú ako kameň. Ako si namazať studené maslo? Existujú spôsoby, ako to urobiť.

Nič nie je chutnejšie ako chrumkavý krajec chleba natretý maslom. Stačí ho doplniť syrom, zeleninou a údeninami,
Foto: Súkromný archív

Maslo je výborným nositeľom chuti. Natierame ho na sendviče, pridávame do koláčov a vyprážame na ňom mäso. Používame ho prakticky každý deň, preto sa ním radi zásobujeme počas trhových akcií. Potom je bezpečne uložené v chladničke a čaká na použitie. Často s ním však máme problémy, pretože potrebujeme maslo, ktoré je mäkké a nie kompaktné a studené.

Ako rýchlo zmäkčiť maslo po vybratí z chladničky? Našťastie existujú spôsoby, ako to urobiť

Ak nemáte čas nechať kocku masla po vybratí z chladničky niekoľko desiatok minút odstáť, aby zmäkla, dobrým nápadom je položiť ju vedľa teplého horáka sporáka. Vďaka zvýšenej teplote zmäkne rýchlejšie a vy si môžete ľahko odrezať potrebné množstvo. Na druhej strane, ak potrebujete zmäknuté maslo na pečenie, jednoducho ho z chladničky nakrájajte na menšie kúsky a pomocou mixéra ho vyšľahajte v miske.

Dobrým spôsobom je aj zohrievanie masla v šálke. Nalejeme doň horúcu vodu a počkáme, kým sa zohreje. Vylejeme ju, vložíme do nej odmeraný kúsok masla a prikryjeme ho tanierom. Tým sa proces výrazne urýchli.

Toto je skvelý spôsob, ako pripraviť malé množstvo masla na konzumáciu napríklad na sendviči. Stačí nastrúhať požadované množstvo masla a zvyšok uložiť späť do chladničky.
Foto: shutterstock/margouillat photo

Nie ste si istí, ako natierať studené maslo? Použite na to strúhadlo

Toto je skvelý spôsob, ako pripraviť malé množstvo masla na konzumáciu napríklad na sendviči. Stačí nastrúhať požadované množstvo masla a zvyšok uložiť späť do chladničky. Takto nie je potrebné zmäkčovať celú kocku a nastrúhané maslo môžete veľmi ľahko natrieť na chlieb alebo rožky. Ďalším bonusom tejto metódy je, že strúhané maslo vyzerá mimoriadne esteticky, takže sa skvele hodí na večierky. Ak máte chuť, hlasujte v našej ankete nižšie.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Ako si ľahko namažete tvrdé maslo na chlieb? Tento trik vám pomôže

Môže maslo ležať mimo chladničky? Odborník o tom nepochybuje. Navrhuje šikovný trik

The post Vezmite si studené maslo a strúhadlo. Geniálne je slabé slovo. Škoda, že som tento trik nepoznal skôr appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj