17.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/AS Foodstudio).
Niektoré jedlá sú mimoriadne nezabudnuteľné a zostávajú v našich srdciach dlhšie. V mojom prípade sa k tomuto jedlu vraciam s láskou. Vždy, keď ho pripravujem, pripomína mi chvíle strávené u mojej prababičky. Práve ona ho robila najlepšie.
Fazuľa po bretónsky je veľmi známe jedlo, ale čoraz viac ľudí naň zabúda
Foto: shutterstock/AS Foodstudio
Mnoho ľudí si myslí, že z polievky sa nedá najesť, pretože sú príliš ľahké. Musím s nimi nesúhlasiť, pretože existuje veľa receptov, ktoré to vyvracajú. Jeden z nich práve dnes ukazujeme a to, čo z neho vzíde, naplní brucho na veľmi dlhý čas. Vždy, keď som bola hladná, moja prababička mi ju pripravila a už po niekoľkých lyžiciach som mala plné bruško.
Fazuľa po bretónsky je veľmi známe jedlo, ale čoraz viac ľudí naň zabúda. Jej chuť nahrádzajú iné jedlá a niektorí ich považujú za chutnejšie a jednoduchšie na prípravu. Keď však chcete zažiť jej plnú chuť, pripravte si túto fazuľu. Nie je možné, aby sa vám jej chuť nepáčila.
Recept na fazuľu po bretónsky
Ingrediencie:
pol kilogramu bielej fazule,
pol kilogramu obľúbenej klobásy,
300 g údenej slaniny
stredne veľká cibuľa
4 strúčiky cesnaku,
niekoľko bobkových listov,
niekoľko guľôčok nového korenia,
2 konzervy nakrájaných paradajok,
2 polievkové lyžice 33% smotany,
olej,
lyžička majoránky,
lyžica sladkej papriky,
pol lyžičky štipľavej papriky,
soľ,
čierne korenie.
Biela fazuľa, klobása, slanina … to je fazuľa po bretónsky
Foto: shutterstock/Food Via Lenses
Spôsob prípravy:
24 hodín pred varením vložte fazuľu do misky a zalejte ju vodou. Nechajte ju cez noc nasiaknuť vodou a napučať.
Na druhý deň nakrájajte slaninu a klobásu na kocky a všetko opečte na rozpálenej panvici na oleji. Očistite a nakrájajte cibuľu a cesnak a pridajte ich do opečených údenín. Smažte približne 3 minúty.
Fazuľu preložíme do hrnca, zalejeme vodou a spolu s bobkovým listom a novým korením privedieme do varu. Po uplynutí tohto času prihoďte osmažené prísady, prilejte obsah plechoviek paradajok a premiešajte. Varte asi 60 minút na miernom ohni.
Po tomto čase odlejte malé množstvo polievky do misky a dajte do nej smotanu, premiešajte. Vlejte ju do hrnca malým prúdom.
Nakoniec všetko ochutíme soľou, korením, štipľavou a sladkou paprikou a majoránom.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Hoďte hrsť do hrnca s bôbom. Bruško nebude nafúknuté ako balón
Už máte dosť pečenej fazule? Vyskúšajte maďarskú verziu. S týmito ingredienciami je neodolateľná
The post Vráti vás do detských rokov. Prababička mi ju vždy pripravila, keď som mala hlad appeared first on Vášeň v tebe.