Skip to content
Menu
Menu

Všetci varíme ryžu zle. Gordon Ramsay vysvetľuje, ako to robiť správne

Prečítať článok

14.8 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: snímka obrazovky youtube.com/@hellskitchen).

Gordon Ramsay poskytol svoje najlepšie tipy na prípravu dokonalej ryže, ktorá nebude kašovitá, hrudkovitá, ani spálená – stačí dodržať niekoľko jednoduchých krokov. Ukázalo sa, že to všetci robíme zle, na uvarenie dokonalej ryže stačí poznať niekoľko trikov.

Gordon Ramsay poskytol svoje najlepšie tipy na prípravu dokonalej ryže, ktorá nebude kašovitá, hrudkovitá, ani spálená.
Foto: snímka obrazovky youtube.com/@hellskitchen

Gordon Ramsay sa podelil o svoju metódu „dokonalého“ varenia ryže – a ukázalo sa, že ju všetci robíme zle. Televízny šéfkuchár tvrdí, že podľa jeho jednoduchej techniky bude ryža vždy ľahká, nadýchaná a chutná. Táto metóda zabráni tomu, aby bola ryža kašovitá, hrudkovitá alebo sa dokonca pripálila.

Vo videu zdieľanom na internete Gordon opísal jednoduché kroky prípravy ryže.

Gordon Ramsay vo videu začína so 400 g ryže basmati a vysvetľuje, že ryžu treba pred varením vždy umyť pod studenou vodou. Povedal: „To, čo urobím, je, že opláchnem prach a škrob, použijem studenú vodu a ryžu len opláchnem, aby sa na panvici nezrazila.“

Ryžu najprv ochutíme a neskôr ju necháme variť v pare

Jeden z trikov, ktorý ste možno ešte nevyskúšali, je ochutenie ryže pred tým, ako ju začnete variť. Gordon vložil ryžu na panvicu a pridal trochu soli a korenia a navrhol aj niekoľko ďalších korenín, napríklad kurkumu, aby bola ryža ešte chutnejšia.

Ľudia, ktorí varia ryžu doma, často nechávajú panvicu s ryžou počas varenia na miernom ohni pri rovnakej teplote. To však nie je najlepší spôsob – namiesto toho priveďte ryžu do varu čím skôr, čiže ako ju v hrnci dáte na sporák, prikryte ju pokrievkou. Po zovretí ju nechajte variť na miernej teplote.

Ryžu nepodávajte hneď po uvarení – namiesto toho ju premiešajte vidličkou, aby bola nadýchaná a ľahká. Tým sa zabráni zhlukovaniu ryže a umožní sa uvoľnenie prebytočnej vlhkosti.
Foto: Unsplash/Pille R. Priske

Uvarenú ryžu pred podávaním našuchorte.

Ryžu nepodávajte hneď po uvarení – namiesto toho ju premiešajte vidličkou, aby bola nadýchaná a ľahká. Tým sa zabráni zhlukovaniu ryže a umožní sa uvoľnenie prebytočnej vlhkosti. Gordon povedal:

„Keď ju premiešate vidličkou, bude naozaj pekná, ľahká a nadýchaná a potom bude dokonale uvarená.“

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Gordon Ramsay sa stal obeťou „squattingu“. Squatteri obliehajú jeho areál

Gordon Ramsay nezanechá svojim deťom dedičstvo. Vysvetlil svoje dôvody. „Ničí im to život.“

The post Všetci varíme ryžu zle. Gordon Ramsay vysvetľuje, ako to robiť správne appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj