Skip to content
Menu
Menu

Za tento trik by mal niekto dostať medailu. Vajíčka ošúpete za pár sekúnd a vôbec nie prstami

Prečítať článok

8.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/schankz).

Lúpanie vajec natvrdo môže byť zdĺhavé a jednotvárne. Niekedy sa škrupina dokonca oddeľuje od bielka a niekedy sa musíte poriadne nadrieť. Na internete preto nájdete množstvo trikov a tipov, ktoré vám uľahčia lúpanie vajec. Jeden z nich je naozaj pôsobivý. Trvá to chvíľu a na lúpanie nemusíte používať ani prsty.

Lúpanie vajec natvrdo môže byť zdĺhavé a jednotvárne. Niekedy sa škrupina dokonca oddeľuje od bielka a niekedy sa musíte poriadne nadrieť.
Foto: shutterstock/schankz

Pravdepodobne každý, kto konzumuje vajcia, sa aspoň raz v živote rozčúlil, keď sa škrupina prilepila na bielko. Namiesto toho, aby sa škrupina odlepila hladko, niekedy takmer vcelku, tvrdohlavo zostáva na mieste a my ju otrávení začneme strhávať aj s veľkými kusmi bielka, čím prídeme o časť toho, čo sme predsa mali jesť.

Ako rýchlo olúpať vajcia? Môžete to urobiť bez použitia prstov

Niet divu, že sa internet hemží trikmi, ako tento problém raz a navždy vyriešiť. Ak ste už niekedy mali tento problém s vajíčkom, možno už máte svoju obľúbenú metódu, alebo ju možno ešte len hľadáte. Nech už patríte do ktorejkoľvek skupiny, trik, ktorý vám tu chceme ukázať, stojí za zapamätanie. Ošúpanie vajíčka trvá doslova pár sekúnd a škrupinu nemusíte odstraňovať ani prstami. Urobí to za vás predmet, ktorý máte pravdepodobne v kuchyni alebo v pivnici.

Spomínaná metóda spočíva v použití obyčajného pohára a vody. Tento trik si získal obrovskú popularitu na TikToku. Jedno z videí na profile moztheman, kde bol demonštrovaný, sa páčilo viac ako štyrom miliónom ľudí!

@moztheman

Did you know the average person spends 47.23 days peeling eggs by hand throughout their lifetime? #eggs #kitchenhacks #lifehacks #tryit #facts #fyp #viral #xyzabc #foryou #cooking #viral

♬ original sound – FUNFUNDS

Celé tajomstvo spočíva v tom, že do čistej nádoby nalejete trochu vody, vložíte vajce uvarené natvrdo a nádobu pevne uzavriete. Potom s ňou stačí niekoľkokrát zatriasť a škrupina sa sama oddelí od bielka. Voda v pohári vajce podhladí a pomôže mu odstrániť škrupinu.

Moja sestra takto lúpe vajcia. Škrupina sa odlepí za tri sekundy.

Ak vás táto metóda nepresvedčí, môžeme vám odporučiť ešte jednu metódu. Je to trik, ktorý používa sestra nášho redakčného kolegu. Vajíčka uvarené natvrdo vychladí a jemne ich poklepe na rovnejšiu stranu. Potom vezme lyžicu, podkope ňou škrupinu a jednoducho ju začne sťahovať. Za dve minúty ošúpe desať vajec.

Je však možné, že by to vôbec nešlo tak ľahko, keby nebolo dvoch vecí. Ak chcete mať dokonalé vajcia uvarené natvrdo, v prvom rade nezabudnite, že najľahšie sa budú lúpať tie trochu staršie. Veľmi čerstvé vajcia sa, bohužiaľ, počas varenia „neošúpu“ tak ako staršie a ani predĺženie času nebude nič platné. Ďalším problémom je pridanie octu. Nie je povinný, ale ak sa vajce počas varenia rozbije, bielok sa nerozleje – ocot mu to nedovolí.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Lúpanie vajec zo škrupiny mi nikdy nerobí problém. Pri varení používam jeden jednoduchý trik

Stačia dve veci a vajíčka sa samé olúpu zo škrupiny! Už žiadne zdĺhavé lúpanie

The post Za tento trik by mal niekto dostať medailu. Vajíčka ošúpete za pár sekúnd a vôbec nie prstami appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj