Skip to content
Menu
Menu

Zavárané papriky so sladkou prísadou sú mojím objavom roka. Ani nespočítam, koľko pohárov som už urobila

Prečítať článok

12.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Lika Mostova).

Čo všetko sa dá pripraviť z papriky? Možností je veľa. Ak si počas chladných dní radi pochutnávate na chuti letnej zeleniny, určite si pozrite nápad uvedený nižšie. Zavárané papriky s medom na zimu sú mojím najnovším objavom.

Zavárané papriky s medom na zimu sú mojím najnovším objavom.
Foto: shutterstock/Lika Mostova

Papriky s medom na zimu patria medzi moje najobľúbenejšie zaváraniny, hneď vedľa nakladaných uhoriek a cukiet. Príprava je triviálne jednoduchá, ako uvidíte pri pohľade na návod nižšie. Ak teda netušíte, čo z papriky na zimu pripraviť, určite zostaňte v obraze.

Čo pripraviť z papriky na zimu? Najlepší spôsob je spojiť jednoduchosť prípravy s lahodnou chuťou

Mierne sladké, jemne ochutené zavárané papriky s medom sú ideálnym občerstvením na jesenno-zimné večery. Výborne sa hodia aj ako chutný doplnok k večeri s rodinou alebo priateľmi. Pevné kúsky zeleniny sa okrem iného hodia k mäsovým pokrmom a studeným predjedlám.

Ingrediencie:

2 kg červenej papriky,

niekoľko strúčikov cesnaku,

bobkové listy,

nové korenie,

biele horčičné semienka,

Ingrediencie na marinádu:

1,2 l vody,

250 ml 10 % octu

60 g medu,

200 g cukru,

lyžica nejódovanej soli.

Najlepšie zavárané papriky – recept.
Foto: shutterstock/Vlad Ispas

Papriky s medom do pohárov na zimu. Spôsob prípravy

Začnite dôkladným umytím papriky. V ďalšom kroku sa zbavte hniezd so semenami a zvyšok nakrájajte na pásiky a vložte do čistých, suchých pohárov. Do každej vložte bobkový list, dva strúčiky cesnaku a niekoľko zrniek horčice a nového korenia.

Potom pripravte sladkokyslý nálev. Najprv zvarte vodu a ocot a potom obe prísady zmiešajte s cukrom, medom a soľou. Keď je zmes horúca, nalejte ju do pohárov. Uistite sa, že viečka sú pevne utiahnuté.

V poslednom kroku zostáva už len sterilizácia. Na dno vysokého hrnca položte utierku. Postavte poháre hore dnom a potom ich zalejte vodou do 3/4 ich výšky. Po zovretí sterilizujte 10-15 minút a potom nechajte pochúťky vychladnúť. V tejto forme môžu „dozrievať“ na poličke v pivnici alebo v špajzi až rok. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Babička robí na zimu najlepšie lečo. Nezostane ani kvapka omáčky

Nakrájajte ich na štvrtiny a uvarte. Tento domáci kečup presvedčí aj jeho najväčšieho nejedáka

The post Zavárané papriky so sladkou prísadou sú mojím objavom roka. Ani nespočítam, koľko pohárov som už urobila appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj