Skip to content
Menu
Menu

Zemiakové placky v rúre. Ešte jednoduchšie a chutnejšie ako klasická verzia

Prečítať článok

29.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/ElenaVah).

Zemiakové placky v rúre sú spôsobom, ako si pripraviť jednoduché, rýchle a chutné občerstvenie. V tejto verzii sú placky ešte chrumkavejšie a aromatickejšie. Podávané s cesnakovou omáčkou sú hitom na stretnutiach s rodinou a priateľmi.

Zemiakové placky v rúre sú spôsobom, ako si pripraviť jednoduché, rýchle a chutné občerstvenie.
Foto: shutterstock/ElenaVah

Zemiakové placky sú jedným z hlavných jedál našej kuchyne. Väčšina ľudí sa ich rozhoduje smažiť, ale oveľa jednoduchšie je dať ich piecť do rúry.

Chrumkavé a chutné. Toto sú zemiakové placky v trochu inej verzii

Pečené zemiakové placky sú ideálnym občerstvením pre hostí alebo ľahkou večerou na lenivý večer. Podávajú sa s aromatickou, mierne pikantnou cesnakovou omáčkou a nemajú konkurenciu. Príprava pokrmu je otázkou krátkej chvíle.

Ingrediencie na placky:

1 kg zemiakov,

1 vajce,

1 cibuľa,

1 strúčik cesnaku,

2 kopcovité PL pšeničnej múky,

1 PL oleja,

štipka soli.

Ingrediencie na cesnakovú omáčku:

1 veľký grécky jogurt,

1 čajová lyžička majonézy,

1 čajová lyžička pikantnej horčice,

1 čajová lyžička čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy,

3 – 4 strúčiky cesnaku,

polovica zväzku pažítky alebo kôpru,

pol čajovej lyžičky čierneho korenia,

soľ.

Zemiakové placky podávajú sa s aromatickou, mierne pikantnou cesnakovou omáčkou a nemajú konkurenciu.
Foto: shutterstock/Africa Studio

Zemiakové placky z rúry. Spôsob prípravy

Zemiaky opláchnite, ošúpte a nastrúhajte na malom strúhadle. Zmes scedíme od prebytočnej vody, potom ju spojíme s ošúpanou a nadrobno nakrájanou cibuľou a prelisovaným cesnakom. Do zmesi pridáme múku, vajce a soľ a všetky ingrediencie spolu premiešame.

Časť cesta vyklopte lyžicou na plech vyložený papierom na pečenie. Vytvarujte z nich pomerne okrúhle placky a nakoniec vložte plech do rúry vyhriatej na 190 stupňov Celzia. Placky pečte pol hodiny, kým kôrka nezozlátne. Niekoľko minút pred vypnutím formy potrite vrch placiek trochou oleja. Budú tak ešte chrumkavejšie.

Medzitým si pripravte omáčku. V miske zmiešajte jogurt, horčicu a majonézu. Podľa potreby pridajte nasekaný alebo prelisovaný cesnak, trochu citrónovej šťavy, čerstvo mleté korenie a soľ. Na záver posypte nasekanou pažítkou alebo kôprom. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Kamarátka výživová poradkyňa mi poradila, aby som toho jedla viac. Konečne som prestala byť opuchnutá

Grilované nové zemiaky. Jednoduché, rýchle a chutné

The post Zemiakové placky v rúre. Ešte jednoduchšie a chutnejšie ako klasická verzia appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj