Skip to content
Menu
Menu

1. FC Tatran do ďalšieho kola SP

(vz) – Futbalisti 1. FC Tatran Prešov cestovali v stredu na duel Slovenského pohára do Sabinova s jediným cieľom postúpiť. Ten splnili, aj keď nepodali najlepší výkon. Na trávniku mali prevahu, ale hráči domáceho Slovana sa im to snažili skomplikovať a zamerali sa na defenzívu.

Skóre otvoril v 12. min Gladiš, keď pekne preloboval brankára domácich. Bola to akcia na jeden dotyk a takýchto pekných akcii by chcel tréner Peter Petráš vidieť čo najviac. Po deviatich minútach sa Prešov tešil znova z gólu, keď po rohovom kope loptu nešťastne poslal do vlastnej bránky Demko. Posledný gól padol až v závere, dal ho Makara. Prešovčania sa tak môžu sústrediť na dôležitý sobotňajší duel tretej ligy Východ v Humennom.

Povedali po zápase:

Miroslav Dedina, tréner Sabinova: „V zápase sa ukázal rozdiel. Dúfame, že Tatran nepatrí tam, kde je. My sme mali zo začiatku prílišný rešpekt. Góly, ktoré sme dostali boli trošku nešťastné, hlavne druhý z rohu, vlastný. Tatran si nás potom držal na dištanc a nemusel vyťahovať esá z rukáva.  Ak by sme dali kontaktný gól, verím, že by sme Prešov potrápili viac. S výkonom chalanov som spokojný, nikomu nič vytknúť nemôžem. Verím, že si to užili, odmakali.“

Peter Petráš, tréner Prešova: „Do Sabinova sme prišli s cieľom postúpiť, čo sme potvrdili, vyhrali  sme 3:0, ale v zápase mi chýbalo trošku väčšie nasadenie, väčšia dynamika. Niektoré fázy boli až také profesorské, dlho sme držali loptu a hrali cez tri, štyri, päť dotykov. Toto si musíme zajtra vysvetliť, lebo na Humenné by takýto výkon určite nestačil a nie, že na Humenné, ale ani na zápasy v tretej lige. V  Sabinove sme boli efektívni aspoň v tom, že sme premenili šance, aj keď druhý a tretí gól nám darovali domáci.

MFK Slovan Sabinov – 1. FC Tatran Prešov 0:3 (0:2)

Sabinov: Huba – Kolpák, Demko, Dedina, Kračinovský, Tomaško (82. Kolarčík), Kolpák, Kočiš (60. Homoľa), Pankúch, Bašista (74. Semaník), Vranko (74. Blaščák).

Prešov: Fabini – Špak, Grejták, Maguľak, Goncharevich, Kraľovič, Sabolčík (46. Ivanecký), Gladiš, A. Pačinda, Špilár (46. Kopín), Makara. Pred 433 divákmi rozhodovali Havira – Cuprák, Adamčo. ŽK: A. Pačinda

 

Foto: Viktor Zamborský