Skip to content
Menu
Menu

Bez straty bodu už len Prešov

(vz) – Jediným mužstvom bez straty bodu je po štvrtom kole III. ligy Východ je 1. FC Tatran Prešov. Doma si poradil v sobotu so Sobraneckom 2:0. Pred úvodným hvizdom vzdali futbalisti aj diváci minútou ticha hold futbalovému elegánovi Pavlovi Birošovi, ktorý bol v mužstve Československa trénerov Václava Ježka a Jozefa Vengloša, ktoré sa v roku 1976 stalo majstrom Európy.

Obidva góly padli v prvom polčase. Najprv Lukáš Makara v 27. minúte využil chybu brankára hostí a loptu dopravil do osamelej bránky. V 41. minúte svoju prvú penaltu v áčku premenil Samuel Gladiš. „Mal som trošku trému, ale veril som si a vyšlo to, dal som gól,“ povedal po stretnutí.

Zeleno-bieli  hrali takmer celý zápas na súperovej polovici, no nevedeli si poradiť s prehustenou obranou hostí. Ukázali pár pekných akcií, ale chýbala im presnejšie zakončenie.

„Niekto možno čakal, že vyhráme 10:0, podobne ako minulý rok, ale súperi si už na nás určite dávajú pozor. Vlani k nám prišli Sobrance, resp. Veľké Revištia, a naivne otvorili hru, dostali desiatku. Teraz hrali v bloku. Prakticky odparkovali dva autobusy pred šestnástku a do plných sa veľmi ťažko hrá. Šance sme si vytvorili, nepremenili sme ich a na tom musíme popracovať, aby sme aj v takýchto zápasoch dávali góly. Verím, že chlapci si góly nechali do Sabinova a takisto aj do Humenného,“ povedal po stretnutí  tréner Prešova Peter Petráš.

1.FC Tatran: Gmitter – Ďurek, Luberda, Maguľak, Hatok (80. Pačinda) – Lupčo – Ivanecký (62. Sabolčík), Gladiš, Kopín (62. Kraľovič), Ivanko Macej – Makara (62. Špilár). Pred 577 divákmi rozhodovali: Dušek – Holp, Baldovský. ŽK: Arutiunian.

Už v stredu čaká futbalistov 1. FC Tatran Prešov duel Slovenského pohára na trávniku v Sabinove o 17. h nastúpia proti domácemu MFK Slovan.

Foto: Viktor Zamborský