Skip to content
Menu
Menu

Brankár prvým mužom zápasu

Včera sa rozbehla jedna z dvoch najnižších súťaží riadených ObFZ Prešov. V 8. A lige sa na ihrisku v Ľuboticiach stretla TJ Slánske Ruská Nová Ves (ako domáci celok) s TJ Miklušovce. Pod výsledok 4:0 sa podpísal autor hetriku 18-ročný útočník Filip Fečo (v 12., 54. a 89. minúte), v koncovke sa presadil aj Lukáš Sabol (88. min).

Rozprávali sme sa s trénerom víťazného celku Igorom Papcunom. Najprv o mladíkovi, ktorý sa štatisticky najviac pričinil o úspešný vstup svojho mužstva do sezóny. „V sobotu hráva za dorast, v nedeľu za mužov. Nedá sa povedať, že jeho včerajší kúsok bol dielom náhody. Už v jari mal na kopačke premiérový hetrik v kategórii dospelých, no rozhodca mu jeden gól neuznal. Zato Rožkovanom nasúkal v dorasteneckom zápase šestku. Avšak, určite je ešte skoro hovoriť o tom, že v Ruskej Novej Vsi vyrástol strelec, lebo Filip dokáže aj veľa šancí zahodiť. Svojho času sme takého mali, bol ním Lukáš Ličák, ktorý v nejednej sezóne pod 20-gólovú hranicu nešiel,“ prezradil čo-to o odchovancovi TJ Slánske jeho tréner.

Paradoxne ho však neoznačil za prvého muža zápasu, ale „až“ za druhého… Prvým bol podľa neho domáci Mr. Zero, teda ten, ktorý si medzi žrďami udržal čisté konto. „Brankár Michal Gajdoš nás podržal pri viacerých šanciach súpera. No jedným dychom musím tiež dodať, že v horúčave všetci hráči siahli na dno svojich síl a zaslúžia si veľkú pochvalu.“

Bavili sme sa aj o téme, ktorá je na začiatku každej sezóny najviac aktuálna. Posíl prišlo do TJ Slánske, ako sa hovorí, viac než dosť: na prestup Dávid Purdeš z Rožkovian, na hosťovanie z Ľubotíc Adam Cihoň a Martin Mikula, Daniel Novák z Turne nad Bodvou, Juraj Smolinka z Uzoviec a Peter Gradoš z Dulovej Vsi. Stanislav Rusynko je novicom pochádzajúcom z Ukrajiny, ukrajinských predkov má aj Kirill Radčenko, syn bývalého vynikajúceho hádzanára Tatrana Prešov, jeho príchod do „Ruskej“ ale zatiaľ nie je definitívne spečatený.

Ihrisko v Ruskej Novej Vsi sa stalo v tunajších končinách „legendou“. Je to už niekoľko sezón a ani táto nebude iná… „Rekonštrukcia hracej plochy stále trvá. Muži, dorastenci a starší žiaci U15 budú hrať domáce stretnutia v Ľuboticiach, za čo patrí tamojším funkcionárom veľká vďaka. Všetci dúfame, že už nastávajúci ročník,  a potom aj tie ďalšie, budeme hrať domáce súboje pred vlastnými fanúšikmi. Päťdesiatiny futbalu v našej obci sa patrí osláviť doma a nikde inde,“ dodal na záver I. Papcun.

Ján MIROĽA
Foto: Viktor Zamborský