Skip to content
Menu
Menu

Chmeľovčania vyhrali prvý ročník

Prečítať článok

V Chmeľove sa v nedeľu konal prvý ročník futbalového turnaja Memoriál Andreja Keresteša. Obetavý funkcionár a tréner odišiel do športového neba (bol aj basketbalovým kaučom) minulý rok.

Myšlienka spomienky na neho vznikla v hlave jeho syna rovnakého mena. „Veľmi som si želal získať v premiére prvenstvo a venovať ho práve otcovi,“ dal sa počuť A. Keresteš, ktorý pred časom prijal funkciu manažéra klubu. Okrem domácich hráčov sa na podujatí zúčastnili súperi z ďalších troch obcí: Pušoviec, Kukovej a Vechca.

Prianie sa nakoniec stalo skutočnosťou. Chmeľovčania sa tešili z veľkého víťazného pohára, druhý bol Vechec, tretie Pušovce, štvrtá Kuková. Dva semifinálové zápasy skončili na nulu, súboj o bronz najtesnejším výsledkom, finále rozhodli až penalty. Aj tie dlho držali divákov v napätí. Až v desiatej sérii hráč Vechca zaváhal, naopak, domáci Daniel Havira svoj pokus premenil.

Organizátori vyhlásili aj najlepších na jednotlivých postoch. Brankárske ocenenie získal domáci Matej Lukáč. Najlepším strelcom sa stal Jozef Talian z Vechca, najlepším hráčom ďalší Chmeľovčan Patrik Marcinko. Mimochodom, druhý menovaný je kmeňovým hráčom Chmeľova pre nastávajúcu sezónu uvoľnený na hosťovanie do Vechca, nuž…

„Myslím, že u nás nenájdeme nespokojného fanúšika. Čo sa týka mňa, emócie ma doslova valcovali. Poďakovanie je preto namieste. Patrik Marcinko, Marián Drab, Daniel Havira a hlavne Zuzana Onofrejová, sú mená, bez ktorých by chmeľovský futbal nezažil vzostup, akého sme v poslednom období svedkami,“ zdôraznil A. Keresteš, ktorého, okrem víťazstva, veľmi potešila aj účasť najbližšej rodiny na turnaji.

Po skončení turnaja sa spolu s niektorými priateľmi vybrali na cintorín zapáliť sviečku na hrobe. „Jozef Babjak, František Tomeček, Ján Hudák, Vladimír Keresteš, Martin Marcinko, Zuzana Onofrejová. Všetci vedeli, čo pre otca znamenal šport, zvlášť futbal v jeho rodnej obci. Ďakujem im týmto za prejav úcty k otcovi,“ dodal.

Výsledky 1. ročníka Memoriálu Andreja Keresteša:

Semifinále Vechec – Kuková 5:0, Chmeľov – Pušovce 2:0, o 3. miesto Kuková – Pušovce 1:2, finále Chmeľov – Vechec 1:1, 10:9 na penalty.

Ján MIROĽA