Skip to content
Menu
Menu

Eduard Guman bude reprezentovať Prešov v Rakúsku

Prečítať článok

(ako) – Prešovskí plavci to majú ťažké. Nemajú kde trénovať a pritom v tíme sú úspešní reprezentanti, ktorí majú veľké šance získať medaily. Juniorský reprezentant SR Eduard Guman práve absolvuje prípravu spolu s košickými plavcami v priestoroch, kde trénuje ŠKP Košice, teda vo vonkajšom bazéne ČH.

Posledné preteky, ktoré absolvoval pred vypuknutím pandémie bola Veľká Cena Slovenska v Bratislave. Konala sa v marci. Vo veľmi silnej konkurencii tam získal dve 3. miesta v disciplíne 200 a 400 m voľný spôsob. Následne po pretekoch začali postupne všetky športoviská zatvárať a rušili sa preteky na Slovensku aj v zahraničí.

Eduard Guman
Tréning počas leta v Košiciach.

„Od začiatku mája sme začali spoločne vykonávať prípravu na suchu, keďže bazény boli zatvorené. Od 18. 5. bol povolaný ako reprezentant  začať s prípravou v bazéne a to v Bratislave na pasienkoch, kde bol tri týždne. V júni už trénoval so svojou skupinou v krytom bazéne v Košiciach s plavcami ŠKP. V podstate trénujeme od júna v Košiciach najprv v krytej a keď ju zatvorili, tak na vonkajšom bazéne a budeme asi celé leto lebo v Prešove to nevyzerá na to, aby sme niekde mohli trénovať,“ povedala trénerka Milada Leščáková.

Zabojuje vo Viedni

Už tento víkend ho čakajú preteky v Rakúsku. Konkrétne vo Viedni na Maria Enzersdorf, kde sa konajú preteky pod názvom Duel in the pool AUT-CZE-HUN-SVK. Eduard Guman je nominovaný je na 4 reprezentačné štarty.

Eduard Guman

Foto: Milada Leščáková