Skip to content
Menu
Menu

Extraliga volejbalistov

Prečítať článok

Prešov vyhral v Bratislave a je tretí

Prekvapením 14. kola extraligy volejbalistov bolo víťazstvo VK Mirad UNIPO Prešov v Bratislave nad VKP 3:0. Prešovčania tak v tabuľke poskočili na tretie miesto. S výnimkou druhého setu, v ktorom rozhodovala tesná koncovka, držali opraty zápasu v rukách hráči Prešova. 

VKP Bratislava – VK Mirad UNIPO Prešov 0:3 (-16, -24, -14),
VKP: Marjov 2, Jalovecký 1, Trubač 8, Billich 4, Jurík 15, Rak 3 (libero Ľ. Nemec, Fekete, Červenák 2, Stríž),
Prešov: Ščerba 12, Jendrejčák 6, Goč 4, Smolej 17, Baslar 3, Gulák 8 (libero Turis, M. Hudák, Šiket 1), hráč zápasu: Samuel Goč (Prešov). Pred 220 divákmi rozhodovali Dovičovič ml. a Kráľovič.

Úvod prvého setu mal vyrovnaný priebeh, potom v ňom dominovali hostia. Prešovčania dostali domácich pod tlak, dobre podávali (dosiahli päť es) a vynikli v obrane na sieti. Volejbalistom VKP sa hra nedarila, nevychádzal im ani servis. Druhý set bol vyrovnaný. V tíme Prešova veľmi dobre hral jeho kapitán Ščerba, Šarišania ukázali niekoľko pekných kombinácií. V dramatickej koncovke ho získali pre seba zverenci Erika Digaňu. V treťom sete tím Prešova opäť jasne dominoval a veľa toho domácim nedovolil. Hostia aj výborne bránili v poli. 

V sobotu 11. februára sa oba tímy stretnú v Poprade v semifinále Slovenského pohára.          

Erik Digaňa, tréner Prešova: „Teší ma výsledok, ale oveľa viac ma teší výkon mojich zverencov, ktorí z hry odstránili nedostatky, na ktorých sme pracovali. Verím, že im to vydrží čo najdlhšie. Bojovali jeden za druhého a to je pre mňa to, čo si vážim ešte viac, ako výsledok.“  

V piatok (17. h) sa VK Mirad UNIPO Prešov stretne s prvou Myjavou. 

(jac) 
Foto: svf.sk, Michal Španik