Skip to content
Menu
Menu

Extraliga volejbalistov: Prešov v semifinále s Komárnom

Prečítať článok

(nšc) – Po VK Mirad UNIPO Prešov, Myjave, Košiciach sa štvrtým semifinalistom extraligy volejbalistov 2020/21 stalo Komárno. V rozhodujúcom zápase, ktorý sa hral v Nitre, vyhrali zverenci Robina Pěluchu nad Sláviou Svidník 3:0 (19, 21, 25) a pre koronavírus v skrátenej štvrťfinálovej sérii play-off vyhrali 2:1 na zápasy. V boji o postup do finále sa Komárno stretne s víťazom základnej časti VK Mirad UNIPO Prešov.

Termíny semifinálovej série bude známe v priebehu týždňa.

Prešovčania sa už tešia na tvrdé smeče pri Toryse. K dispozícii by už mali mať aj nahrávača Petra Porubského, ktorý v závere januára absolvoval operáciu kolena. Šarišania sa chcú do finále prebiť čo najkratšou cestou. Čaká ich však ťažký súper, zaujímavé a dramatické zápasy. Volejbalisti Komárna vynikajú nepoddajnosťou, bojovnosťou, ich hra je kompaktná, veľmi dobre bránia, majú dobrých nahrávačov. Prešovčania ich budú musieť zatlačiť servisom a následne ubrániť, vyvarovať sa vlastných chýb.

Stav semifinálovej série Myjava – Košice je 1:1 na zápasy. Hrá sa na tri víťazstvá.

Extraliga volejbalistiek, štvrťfinále play-off, 1. stretnutie – 13. 3., 17. h: Nitra – VK Prešov, 2. stretnutie – 17. 3., 17. h: VK Prešov – Nitra, prípadne 3. stretnutie – 20. 3., 17. h: Nitra – VK Prešov.

 

Zdroj foto: vkmiradpupresov.sk, sfz.sk