Skip to content
Menu
Menu

Hympánová najmladšou na šampionáte

Prečítať článok

Iba sedemnásťročná Prešovčanka Emma Hympánová (na fotografii) sa stala najmladšou účastníčkou európskeho šampionátu v rýchlokorčuľovaní – short track, ktorý sa konal v poľskom meste Gdaňsk.

Na podujatí reprezentovala Slovensko spolu s Luciou Filipovou zo Spišskej Novej Vsi. Za severnými hranicami súperili vyznávači rýchlych nožov z pätnástich krajín – Maďarska, Holandska, Nemecka, Ruska, Poľska, Talianska, Českej republiky, Francúzska, Chorvátska, Belgicka, Bieloruska, Lotyšska, Ukrajiny a Slovenska.

E. Hympánová sa umiestnila na 33. mieste, na troch tratiach získala postupne tieto výsledky: 33. na 1500 metrov, 29. na 1000 metrov, 27. na 500 metrov. Pretekárka ŠKm Akademik Prešov si okrem toto trikrát zlepšila svoje osobné rekordy. „Bola to jej premiéra v kategórii dospelých. Príprava nebola ideálna, všetci vieme, že v Prešove, aj pre opatrenia súvisiace s pandémiou, sú tréningové možnosti aké sú. Aj preto sme s tým, čo Emma v Poľsku dosiahla, všetci spokojní,“ dal sa počuť šéftréner Jaroslav Hrabčák.

Ján MIROĽA