Skip to content
Menu
Menu

Jozef Mikluš má sedemdesiatpäť

Prečítať článok

Pred sedemdesiatimi piatimi rokmi, 21. septembra, sa narodil Jozef Mikluš. Hral futbal, venoval sa vytrvalostnému behu a dodnes sa venuje turistike.

Už ako sedemnásťročný futbalista dostal príležitosť hrať v A mužstve Gregoroviec. V rokoch 1970 a 1971 hral za Šarišské Michaľany, v rokoch 1972 až 1984 opäť za Gregorovce. Dres Hubošoviec obliekal v rokoch 1987 až 1989, kde aj futbalovú kariéru ukončil. Rád hral za mužstvo starých pánov Gregoroviec, v roku 1998  bol spoluzakladateľom Memoriálu Štefana Kišša. Po skončení hráčskej činnosti sa venoval vytrvalostnému behu a dodnes je turistom.

V drese ZVL Prešov absolvoval množstvo bežeckých pretekov a maratónov. Jeho osobný rekord v maratóne má hodnotu 3:18 h. Mnoho rokov mu patrili popredné priečky v oblastnej bežeckej lige. Viackrát absolvoval štafetový beh na počesť SNP Kalinov – Banská Bystrica. 

Jozef Mikluš sa dodnes venuje turistike. „Do turistickej partie som prišiel v roku 1993, sú to perfektné roky. Sme ako jedna rodina, mám radosť, keď aj vo vyššom veku zvládnem náročnejšie turistické trasy.“  

Jubilantovi sa šport stal súčasťou života, vynikal obetavosťou a zanietenosťou. Bol zaslúžilým darcom krvi. 

(jac)